Trump 'beraat' Putin ve Zelensky'yi suçluyor: “Savaş onun hatası”

Tepekoylu19

Global Mod
Global Mod
Ukrayna ve Rusya arasındaki savaş herkesin hatasıdır: Joe Biden, Volodymyr Zelensky ve sonunda Vladimir Putin tarafından. Barış çok uzakta ve Donald Trump, aylarca çatışmaya hızlı bir şekilde vaat ettikten sonra, şimdi tüm benlik konfolüsyonuna sığınıyor ve esas olarak ABD'nin eski cumhurbaşkanı ve Ukrayna cumhurbaşkanına karşı bir suçlama gibi görünen bir sorumluluk bölümüne geliyor.

Beyaz Saray'ın 1 numaralı ifadeleri, Sumy'yi etkileyen ve 30'dan fazla ölüme neden olan şiddetli Rus saldırısından başlayarak yaklaşık 24 saati benimsiyor: “Korkunç, bana bunun bir hata olduğunu söylediler”. Ne hata? “Onlara sorun,” diyor Trump, Pazar ve Pazartesi günleri arasında İtalyan gecesi Hava Kuvvetleri One'daki muhabirlerin sorularını cevaplayarak.

Yani, sosyal gerçek üzerine bir yazı ile Trump parmağını Zelensky ve Biden'e gösteriyor. “Başkan Zelensky ve Joe Biden The Bozuk, bu trajedinin başlamasına izin vermek için kesinlikle korkunç bir iş çıkardı. Başından beri önlemenin çok yolu vardı. Ama bu geçmiş. Şimdi bitirmeliyiz ve hızlı bir şekilde. Ne kadar üzücü!”

Rusya, çatışmanın toplam sorumluluğunu, felaketin eşiğinde bir durumun ana suçlusu olduğuna inanan eski Amerikan cumhurbaşkanına bağlayan mesajda önemli ölçüde bahsedilmiyor. Enerji altyapıları için yangını bıraktı ve Karadeniz için hiçbir şey için sayılmıyorlar Giderek kanlı bir çatışmada, Trump tarafından kabul edilen arabulucunun rolü somut bir etki yaratmıyor: Moskova bombalamaya devam ediyor, Sumy bölgesinde Putin'in kaçınılmaz olduğunu düşündüğü bölgesel sakatlamaları kabul etmeye zorlamak için yeni bir omuz arıyor: Kremlin asla Donetsk, Luhansk, Krallık, Kısmi Donetsk bölgelerini kullanmayacak.

“Tüm Biden'in hatası”

Trump, “Rusya ve Ukrayna arasındaki savaş Biden'in savaşı, benim değil, yeni geldim ve dört yıllık görevim boyunca bunu önlemede hiçbir sorun olmadı” diye yazıyor Trump, Kremlin ile mükemmel ilişkileri hatırlıyor. “Başkan Vladimir Putin ve diğerleri, Başkanınıza saygı duyuyor! Bu savaşla ilgisi yokAma ölüm ve yıkımı durdurma taahhüdü ile çalışıyorum. Eğer 2020 başkanlık seçimleri yapılmamış olsaydı – ve birçok yönden – o korkunç savaş asla olmazdı “.

Cumhurbaşkanı Salvadoregno Nayib Bukele ile yapılan toplantı vesilesiyle Beyaz Saray'a basının yeni sorularını beklemeliyiz, sadece kısmi bir kısmi düzeltmeye katılmak için.

“Putin'in de onunla ilgisi var”

Putin ayrıca 'suçlu' arasında da sorgulanır: “Bak Putin, kimse bir melek değil. Ama ona Beyaz Saray'a ilk dönemde 'yapmayın' dedim ve savaş 2016 ve 2020 arasında patlak vermedi.

“Şimdi Biden Savaşı için topraklarının% 25'ini kaybeden bir ülke var. Çatışmayı durdurmaya çalışıyorum, haftada 2500 asker ölüyor. Biden ve Zelensky durdurabilirdiPutin başlamamalıydı: hepsi sorumludur “diyor Ukrayna cumhurbaşkanı Beyaz Saray'a açık bir mesaj gönderirken: Trump, durumun ilk elden farkına varmak ve hareketsiz kalırsak Putin'in daha da ilerleyeceğini doğrulamak için Ukrayna'ya gitmelidir. Bu sadece boş spekülasyonlarla ilgili değil, tehdidin gerçek olduğunu” söylüyor.

Zelensky'deki Siluro

Ancak karşılığında, Ukrayna cumhurbaşkanı ek bir suçlama ve eleştiri alır. Geçmişte, çok yetenekli bir ticari müzakereci, ünlü kavganın Beyaz Saray'da birkaç ay sahnelenmesinden önce bile Trump tarafından tanımlandı. Tema tozlaştı.

“Zelensky her zaman füze almaya çalışır, ancak çemberin kapatılmasına kadar Kiev liderinin suçlaması olan senden yirmi kat daha büyük olanlara karşı bir savaş başlatmazsınız. Saldırının Sumy'ye neden olan hata neydi? Ve ilk kutuya bir bükülme ile dönüyoruz, çünkü hata artık Rusya'dan değil: “Hata savaşın başlamasına izin vermekti. Biden ve Zelensky sorumludur “.