şarkıcının otobiyografisinde neler var

Tepekoylu19

Global Mod
Global Mod
“Ylenia'nın kaybından sonra hiçbir şey eskisi gibi olmadı. Romina, ayrılırsak geri döneceğine inanıyordu. Annesi de öyleydi.” Öyle olduğunu söylemek Al Bano otobiyografisinde 'İçerideki güneş'Mondadori kitabevinde, 1993 yılında New Orleans'ta vefat eden kızına iki bölüm ayırdı. İlk başta bu acı çifti birleştirdi ama “bu çok sert bir darbe, çoğu zaman her türlü ilişki için ölümcül” diye yazıyor. Ayrılıktan önceki son konser 4 Temmuz 1994'teydi, 40 bin kişi vardı. Al Bano ve Romina, İtalyanca'da 'Yeniden yaşayacağız' anlamına gelen 'Hepsini Yeniden Yaşayacağız' şarkısını seslendirdi. “Bu durum ironik” çünkü “halk tarafından sanatsal bir ikili olarak göz ardı ediliyorduk”. Ancak “büyük aşklar bile bitse neden bir dönemden muaf olsunlar ki?“, okuyoruz.


90'lar “berbattı. Etrafımda yakıtı dedikodu olan bir ateş vardı“, 'Nostalgia canaglia'nın şarkıcısı, kızının ortadan kaybolmasıyla “yalanlarla beslenen akbabalar” arasında kalanları anımsıyor. Al Bano ve Romina'nın Ylenia'yı tanıtım yapmak için eve kilitlediğini iddia edenler vardı: “Bazı insanlık berbat. ” Tüm bu yalan, dedikodu ve acı kaosunda Al Bano, o zamanlar küçük olan kızları Cristel ve Romina Jr. ile ilgilenmek zorundaydı: “Romina, özlediği şeyi bulmak için seyahat etmeye başladı ve ben de onlara baba ve anne oldum.“. Bu arada koruma amaçlı uzaklaştırma kararı: “Onları İsviçre'ye, çok sevdiğim bir arkadaşımın evine götürdüm […] her akşam yaptıkları çizimleri bana faksladılar.” Sadece “kötülük” değil, aynı zamanda “değerli dayanışma jestleri”. Al Bano, Sophia Loren'den gelen beklenmedik telefon görüşmesini şöyle anlatıyor: “Boğazında gözyaşlarıyla bana 'Amerika'da neye ihtiyacın olursa olsun, bana haber ver, sana yardım etmek için elimden gelen her şeyi yapacağım' dedi.” Silvio Berlusconi'den de etkilendi: “Özel uçağını seyahat için bana sağladı”.


'İçerideki güneş' bir otobiyografiden çok daha fazlasıdır. 1943'te Arnavutluk cephesinde Yunanlılara karşı savaşan babasının aradığı isim olan Albano'yu keşfetme yolculuğu. Daha sonra Celentano klanı için ilk şarkıları kaydettiğinde kendisine Al Bano adını vermeye başladı: “O zamanlar şarkıcılara veya oyunculara uluslararası bir dokunuş vermek için Anglo-Sakson sahne isimleri kullanılıyordu”. Al Bano'nun, Japonya'dan Rusya'ya, ABD'den Latin Amerika'ya bugün bile başarının anahtarı olan, filtresiz, samimiyetle ve içtenlikle kendisinden bahsettiği dört bölüme ayrılmış bir kitap. Sanatçı olmadan önce çok çalışmayı, gerçekten çok çalışmayı ve fedakarlığı bilen bir adam. Milano'da “Boyacı olarak çalıştım, bana para vermediler”. Konukseverlik talebinin bir manastır tarafından reddedilmesinin ardından “Bir inşaat sahasında, pencereleri kapatmak için boş çimento torbaları ve kapı olarak da ahşap bir kalas kullanarak yaşıyordum.“diye yazıyor kitapta.


Al Bano birçok hayat yaşadı: yoksulluk, memleketinden ayrılık, servetini aramak için Milano'ya gitme ve ardından 1967'de kendi adını taşıyan ilk albümüyle şöhret. Birçok sayfa aşka adanmıştır. 'Güneşte' filminin setinde Romina Power ile ilk tanışma: “Dünya hayatını reddeden, doğayı seven, düşüncelere ve şiire dalmış bir kızdı. Hiç böyle bir kızla tanışmamıştım”. Aşk, filmin yapımının son üç gününde doğdu: “Romina'nın güneyin derinliklerindeki köylü dünyasından gelen bir İtalyan şarkıcıyla ilgileneceğini düşünmemiştim”. Gerisi tarih.


Kendisinin deyimiyle “aşık şarkıcı” Romina'dan ayrıldıktan sonra “doğru zamanda bir gülümseme” buldu. Ve o gülümseme Loredana Lecciso'ya aitti: “Kızları okula götürürken bu sarışın kızı sık sık beni büyüleyen bir gülümsemeyle gördüm”. Aralarında “hemen yangına dönüşen bir kıvılcım çıktı”. Al Bano'nun yazdığı gibi, Loredana bir dönem televizyona çok fazla önem verdi, “ancak birkaç yıl sonra fikrini değiştirdi”. Bugün “Milano'da okuyan çocuklarını yakından takip eden, özenli ve şefkatli bir anne”. Aralarında hala “canlı, güçlü, asla sıradan olmayan bir ilişki” var. Lecciso için, Al Bano'nun siyah beyaz kaleme aldığı sevgi sözcükleri: “Tam da böyle bir mucizeye büyük ihtiyaç duyduğum bir anda hayatımda 'gerçekleşen' bir olay olduğu için ona asla yeterince teşekkür etmeyeceğim.”


'İçerideki Güneş'te ayrıca Al Bano'nun kariyerine damgasını vuran birçok toplantının hikayesi: Rio de Janeiro'da John Paul II ile, Viyana'da Mikhail Gorbaçov (SSCB'nin eski başkanı) ile, Rusya'da Diego Armando Maradona ile, Santa Marta'da Papa Francis ile özel bir dinleyici önünde ve Cellino San Marco'da. aktör Morgan Freeman'la birlikte emlak. Şarkıcının sadece 300 sayfayı aşkın bir sürede anlatmakla kalmayıp, aynı zamanda okuyucuyu hayatının ve kariyerinin iniş ve çıkışları boyunca elinden tutan, ama aynı zamanda farklı bir bakış açısıyla anlatan otobiyografisinin sonunda yayınlanan bazı çekimlere de dahil ettiği özel karşılaşmalar. Tek kesinlik: “Müzik beni asla terk etmedi ve ben ona asla ihanet etmedim”.
 
Üst