Manevra 2024, Meloni'nin bankalar ve sağlık hizmetlerine yönelik 'dolandırıcılığı': saldırıya karşı muhalefet

Tepekoylu19

Global Mod
Global Mod
2024 bütçesine yönelik saldırıya karşı çıkan hükümet, sağlık hizmetleri ve bankalara yönelik “dolandırıcılıktan” başka bir şey olmayan tedbirleri açıklayarak İtalyanlara “aptalca” davranmakla suçlandı. Fonların büyüklüğüne göre ilki: Hükümetin açıkladığı gibi 3,7 milyar değil, 900 milyon 2025 için alanın diğer yarısını destekliyor. Mekanizmayla ilgili ikincisi: Yeni vergi yok, ilerici kampın şikayeti ama “Bankalar ve sigorta şirketlerinin zaten borçlu oldukları vergi avansları, 2027 ile 2029 yılları arasında kendilerine derhal iade edilecek”Elly Schlein sosyal medyadaki bir videoda açıklıyor. Giuseppe Conte şöyle özetliyor: “Bir dolandırıcılık”. Carlo Calenda için “saçmalık”. Ve ardından Nicola Fratoianni ve Angelo Bonelli: “Dolandırıcılık”.


Sağlık faslında hükümete yöneltilen suçlama şu: rakamları 'şişirdim'. “Bugün bile hükümet bize iyi dozda günlük propaganda yapıyor: sağlık hizmetleri için 3,7 milyar daha fazla bütçe ayırdıklarını duyuruyorlar, ancak gerçek şu ki 2025 için sadece 900 milyonu koyuyorlar ve bu da halihazırda tahsis edilmiş olan milyara ekleniyor. Dolayısıyla bu rakamın yarısından azı duyurdular”, diyor Schlein. Ve Conte ısrar ediyor: “Sevgili bakanlar, sevgili Giorgia Meloni, hiç acil servise girdiniz mi? İki ya da üç yıl süren bir teşhis testi için yapılan rezervasyonları gördünüz mü? Bakın – diye açıklıyor – tüm doktorlar ve hemşireler savaş halindeyiz ve biz de onlarla birlikteyiz.” M5S lideri Bakan Schillaci'ye dönüyor: “Sen bir teknisyensin, eğer sana fon vermezlerse yumruklarını yumruklamak zorundasın, kendini savunmak zorundasın. Ve eğer” anlamazsan ” İstifanızı masaya koyun”.


IV'ten Raffaella Paita'ya göre “bütçe kanununda sağlık hizmetlerine yönelik kaynaklar konusunda hükümet paravan bir oyun oynuyor. Ekonomi Bakanlığı'nın açıkladığı 2,3 milyarın hangi yıllara tahsis edileceği henüz belli değil. Eğer 2025 yılında sadece 900 milyon olsaydı, yine bir alay konusuyla karşı karşıya kalacaktık. Doktorlar haklı olarak zaten savaş durumundalar ve biz de onların yanında olacağız.”


Ancak bugün Giancarlo Giorgetti'nin de vurguladığı gibi, hükümet bankalardan muhalefetin saldırılarının yoğunlaşmasını 'fedakarlıklar' üzerine isteyecekti. Schlein'e göre “İtalyanlar aptalmış gibi her zamanki paravan oyununu oynuyoruz ama buna kanmayacağız”. Conte net: “Bankalarda vergi yokbu bir aldatmaca. Hükümet bankalardan, biz vergi mükelleflerinin 2027'de, üstelik bu hükümetin artık görevde olmadığı dönemde geri ödeyeceğimiz bir kredi istiyor.”


Fratoianni ve Bonelli için Hükümetin açıklaması “dolandırıcılık” ve saldırıyorlar: “Odadaki Giorgia Meloni, müdahalelerimize cevap vererek 'Seni şaşırtacağım, şaşırtacağım. Bankalarda soldan daha cesur olacağımı göreceksin' dedi ve adeta şaşırttı. Bizi skandala sürükledi: Bankalara uygulanan vergi bir dolandırıcılıktır. Gerçekte bankalara uygulanan herhangi bir vergi ya da ekstra kâr yoktur. Bunlar yalnızca devletin 2027 ile 2029 yılları arasında geri ödemek zorunda kalacağı vergi ön ödemeleridir.”

Calenda'dan da aynı okuma: “Bankalardan gelen 3,5 milyarlık saçmalık çünkü bunlar bankalardan gelen para değil, yalnızca vergi avansı.” Bütçede ortak değişikliklere dönüşebilecek muhalefetler arasında bir uyum.




Ayrıca okuyun
 
Üst