Her 6 ayda bir enjeksiyonla HIV enfeksiyonunun önlenmesi, çalışma

Tepekoylu19

Global Mod
Global Mod
HIV enfeksiyonunu biryılda iki kez, 6 ayda bir uygulanan enjeksiyonAlmanya'nın Münih kentinde düzenlenen 25. Uluslararası AIDS Konferansı'nda sunulan ve 'The New England Journal of Medicine'de yayınlanan bir çalışmada, Amerikan Gilead Sciences'ın lenacapavir ilacı enfeksiyonları ortadan kaldırdı%100 etkililik ve günde bir kez uygulanan maruziyet öncesi profilaksi (PrEP) Truvada*'dan bile üstünlük gösteriyor. Gilead bir bildiride, “Onaylanırsa, lenacapavir ilk ve tek iki yılda bir uygulanan PrEP'i temsil edecektir” diyerek ilaca “hızlı erişimi önceliklendirme” ve “HIV enfeksiyonunun yüksek insidansı” ve “sınırlı kaynaklara sahip ülkelerde PrEP için lenacapavir'i onaylamak için etkili yollar etkinleştirme” taahhüdünde bulundu.

“Olağanüstü sonuçlar”



3. Aşama Amaç 1 çalışmasına Güney Afrika'daki 25 merkezde ve Uganda'daki 3 merkezde 16 ila 26 yaşları arasındaki 5.345 kadın katıldı. Çalışmanın “olağanüstü sonuçları” Güney Afrika'daki Cape Town Üniversitesi'ndeki Desmond Tutu HIV Merkezi'nin direktörü ve Uluslararası AIDS Derneği'nin (IAS) eski başkanı olan Linda-Gail Bekker, konferansta verileri sunarak, “Onaylanması halinde, PrEP için yılda iki kez lenacapavir kullanılmasının son derece etkili ve iyi tolere edilen bir seçenek olabileceğini öne sürüyorlar” dedi.


Sonuçlar hakkında da yorum yapın Sharon Lewin, IAS BaşkanıBilimsel topluluktan bir notta. “Bu veriler – Avustralya'daki Melbourne Üniversitesi'ndeki Peter Doherty Enfeksiyon ve Bağışıklık Enstitüsü müdürü olan uzmana göre – HIV önleme için yılda iki kez uygulanan lenacapavir'in halk sağlığı için muazzam bir potansiyele sahip devrim niteliğinde bir ilerleme olduğunu doğruluyor. Onaylanırsa ve ihtiyaç duyan veya isteyenlere hızla, kolayca ve eşit bir şekilde dağıtılırsa, bu uzun etkili araç HIV önlemede küresel ilerlemeyi hızlandırmaya yardımcı olabilir. Hepimiz bu çalışmaya gönüllü olarak katılan Güney Afrika ve Uganda'daki binlerce genç kadına minnettarız” diye vurguluyor Lewin. “Şimdi, lenacapavir'i ek ülkelerde ve popülasyonlarda HIV önleme için yılda iki kez değerlendiren bir deneme olan Amaç 2'nin sonuçlarını sabırsızlıkla bekliyoruz. Bu arada, tüm paydaşlar halihazırda mevcut olan HIV önleme seçeneklerinin eşit bir şekilde sağlanmasını hızlandırmak ve PrEP için lenacapavir gibi gelecekteki seçeneklere hazırlanmak için daha fazlasını yapmak için birlikte çalışmalıdır.”
 
Üst