F1 GP Austin, Ferrari zaferi: Leclerc-Sainz çifte

Tepekoylu19

Global Mod
Global Mod
Ferrari, Austin'deki ABD GP'sinde ikiye katladı. Monegasque Charles Leclerc, Teksas pistinde İspanyol Carlos Sainz'ın önünde zafer kazandı bugünkü yarışta, 20 Ekim 2024. Podyumu tamamlayan kişi, cumartesi günkü sprint yarışını kazanan ve dünya şampiyonluğundaki ana rakibi McLaren'ın İngiliz pilotu Lando Norris'i geride bırakan Red Bull'dan Hollandalı Max Verstappen oldu.

Beşinci sırada diğer McLaren yer alıyor; Avustralyalı Oscar Piastri, İngiliz pilotu Mercedes George Russell'dan, Meksikalı pilotu Red Bull Sergio Perez'den ve Alman pilot Haas Nico Hulkenberg'den önce geliyor.

yarış


Başlangıç, Leclerc'in zaferi için çok önemliydi: 4. sıradan itibaren Monakolu, Norris ile Verstappen arasındaki düellodan yararlanarak liderliği ele geçirdi ve böylece bir yıl önce aynı pistte Red Bull'lu Hollandalı'nın yaşadığı sıkıntıyı telafi etti.

O andan itibaren Leclerc sağlam ve dikkatli bir yarış yöneterek takım arkadaşı Sainz'ın önünde zafer kazandı. Onların arkasında Verstappen kendini savunuyor ve kendisini dünya şampiyonluğuna yaklaştıran podyumdan memnun. McLaren'lar için büyük hayal kırıklığı, aynı zamanda yarışın ortasında daha önce gösteriş yapmak için gerekli olan hızlı geri dönüş oldu. Norris, Verstappen'le düelloya çıkıyor ancak 4 tur kala 12. virajda limitlerin ötesine geçiyor, Hollandalıyı geçiyor ancak 5'' ceza alıyor ve dolayısıyla podyumda yer alıyor.

Sıralama


Verstappen, 5 yarış kala Norris'ten 57 ve Leclerc'ten 79 puan daha fazla olmak üzere 354 puanla dünya şampiyonası sıralamasında liderliğini sürdürüyor. Bir hafta içinde Meksika GP'sinde yolumuza devam edeceğiz.
 
Üst