“Bölgedeki tedavi teklifinin önemli homojenliği”

Tepekoylu19

Global Mod
Global Mod
“İtalya topraklarında farklı formülasyonlara sahip antiretroviral ilaçların tedavi teklifinde homojenliğin olması, HIV'li insanları en uygun tedaviyi başka yerlerde aramaya zorlamamak ve bu durumda Campania olmak üzere bölge dışına hareketliliği körüklememek önemlidir. ” Nps Italia Onlus'un başkan yardımcısı Michele Formisano, Adnkronos Salute'ye bunu söyledi ve Simit (İtalyan Bulaşıcı ve Tropikal Hastalıklar Derneği) Campania'nın 'İtalyanlarda Bulaşıcı Hastalıklar' temasına adanan bölgesel kongresinde ortaya çıkan bazı temalar hakkında yorum yaptı. Bağışıklığı baskılanmış hastanın ortamı ve Napoli'de devam ediyor.

“HIV enfeksiyonunun, yeterince tedavi edilmediği takdirde ölümcül bir hastalık olduğunu anımsıyor.” Yıllar geçtikçe, antiretroviral tedavi, yeni enfeksiyonların önlenmesi, yaşam beklentisi ve hastalığın uzun vadeli yönetimi açısından kayda değer faydalar elde edilmesini mümkün kıldı. Bugün İtalya'da yeni nesil olmayan ilaçlarla tedavi edilen hasta sayısı boşunadır, ulusal sağlık sistemimizin son yıllarda onları geri ödemeye getirmek için büyük çaba sarf ettiğini unutmayalım. Kandaki virüsün plazmada saptanamazlığını elde etmek ve daha sonra bunu sürdürmek ve genellikle ağızdan tedavi bunu garanti etmek için yeterli olmayabilir, bu da virüsün bulaşmasının önlenmesini riske atar – yani U=U, saptanamayan=bulaşamaz – kontrolün çok önemli bir yönü epidemi”.

Bütün bunlar aynı zamanda ne yazık ki hala güncel olan bir konu olan damgalamayla mücadele etme amacıyla da yapılıyor. Formisano, “Mümkün olan tüm yollarla damgalanmaya karşı mücadele, HIV'li kişilerin refahını değil, aynı zamanda kişilerarası ilişkileri de garanti altına almak için bir öncelik olmaya devam ediyor. Bu nedenle, HIV'li insanlara yönelik tüm formülasyonlarda tedavi önerileri hayati önem taşıyor” bunu ulusal topraklar boyunca sürdürmek”.
 
Üst