Zeytinyağlı Yeşil Fasulye Tanımı İçin Gereçler
Not EkleTanımı Yazdır
- 1 kilo yeşil fasulye
- 1 baş orta uzunluk kuru soğan
- 2 diş sarımsak
- 1 çay bardağı sızma zeytinyağı
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 2 adet büyük domates
- 2 adet kesme şeker
- 1 tane kapya biber
- 1 tane yeşil köy biberi
Not EkleTanımı Yazdır
- Düdüklü tencereye sıvı yağı koyup rondodada iri kıyım çektiğimiz kuru soğan ekleyip, kavuralım. Biberlerin çekirdeklerini çıkarıp, jülyen doğrayalım.
- Domateslerin kabukların soyup iri olarak dilimleyelim yıkayıp uzunlamasına dildiğimiz yeşil fasulyeleride daima birlikte tencereye koyun.
- Üzerine tuz ve kesme şekeride ekleyip kısık ateşte ağzı kapalı fasulyelerin börtletip rengi sararana kadar kavrulsun.
- 1 su bardağı kaynar su ekleyip düdüklü tencerenin kapağını kapatıp kısık ateşte 30 dakika pişirelim.
- Soğuyunca ılık olarak servis edelim afiyetler olsun.