Zeytinyağlı Yeşil Fasulye

Bilgin

Global Mod
Global Mod
Zeytinyağlı Yeşil Fasulye Tanımı İçin Gereçler

  • 1 kilo yeşil fasulye
  • 1 baş orta uzunluk kuru soğan
  • 2 diş sarımsak
  • 1 çay bardağı sızma zeytinyağı
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 2 adet büyük domates
  • 2 adet kesme şeker
  • 1 tane kapya biber
  • 1 tane yeşil köy biberi
Zeytinyağlı Yeşil Fasulye Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTanımı Yazdır

  1. Düdüklü tencereye sıvı yağı koyup rondodada iri kıyım çektiğimiz kuru soğan ekleyip, kavuralım. Biberlerin çekirdeklerini çıkarıp, jülyen doğrayalım.
  2. Domateslerin kabukların soyup iri olarak dilimleyelim yıkayıp uzunlamasına dildiğimiz yeşil fasulyeleride daima birlikte tencereye koyun.
  3. Üzerine tuz ve kesme şekeride ekleyip kısık ateşte ağzı kapalı fasulyelerin börtletip rengi sararana kadar kavrulsun.
  4. 1 su bardağı kaynar su ekleyip düdüklü tencerenin kapağını kapatıp kısık ateşte 30 dakika pişirelim.
  5. Soğuyunca ılık olarak servis edelim afiyetler olsun.
Zeytinyağlı Yeşil Fasulye Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Üst