Zeytinyağlı Portakallı Kereviz Tanımı İçin Materyaller
Not EkleTanımı Yazdır
- 1 adet kereviz
- 1 adet havuç
- 1 baş kuru soğan
- 1/2 (yarım) kahve fincanı zeytinyağı
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı toz şeker
- 1 adet portakal
- 1 adet limon
Not EkleTanımı Yazdır
- Kerevizi ve havucu soyuyoruz küçük küçük doğruyoruz.
- Kerevizin yeşil kısımlarını ayıklayıp kumları gidene kadar yıkıyoruz.
- Soğanları doğrayıp zeytinyağında kavuruyoruz.
- Üzerine zeytinyağı ve havucu koyup biraz daha kavuruyoruz.
- Yeşil yaprakları iri iri doğrayıp tencereye alıyoruz.,
- Karıştırıp üstüne sıktığımız portakal ve limon suyunu döküyoruz.
- Tuz ve şekeri ilave edip karıştırıyoruz.
- Üzerini geçecek biçimde sıcak su koyup yumuşayıncaya kadar pişiriyoruz.
Afiyet olsun.