Zeytinyağlı Dereotlu Kabak Tanımı İçin Gereçler
Not EkleTanımı Yazdır
Zeytinyağlı Dereotlu Kabak Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
- 1/2 (yarım) kg kabak
- 1 tutam taze soğan ( 1 bas kuru soğanda olabilir )
- 1 tutam dereotu
- 1/2 (yarım) kahve fincanı zeytinyağı
- 1 çay kaşığı nane
- 1 çay kaşığı pul biber
- 1 çay kaşığı tuz
- 2 yemek kaşığı yoğurt
Not EkleTanımı Yazdır
- Kabakları soyup küçük küçük doğruyoruz.
- Zeytinyağında kavurmak için tencereye alıyoruz.
- Kavrulunca üzerine doğranmış soğan ve dereotunu ek ediyoruz.
- Renkleri yavaşça değişince nane pul biber ve tuzu ek edip karıştırıyoruz.
- Ocağı kapatıyoruz.
- Soğuyunca üzerine yoğurt dökerek servis yapabilirsiniz.
Zeytinyağlı Dereotlu Kabak Tanımı Fotoğraflı Yapılışı