Zerdeçallı Kereviz Tanımı İçin Gereçler
Not EkleTanımı Yazdır
- 3 adet orta uzunluk kereviz
- 1 adet patates
- 2 adet havuç
- 1 diş sarımsak
- Yarım çay bardağı su
- Yarım çay bardağı zeytinyağı
- 1 portakalın suyu
- Tatlı kaşığı tuz
- 1 tatlı kaşığı şeker
- 1 tatlı kaşığı zerdeçal
Not EkleTanımı Yazdır
- Kerevizleri soyup, limonlu suya atalım, soğanı yemeklik doğrayalım, yağla birlikte kavuralım. Yuvarlak doğradığımız havuçları ek edelim.
- Sarımsağımızıda minik minik doğrayıp ek edelim. Patateslerimizi küp küp doğrayalım tencereye ek edelim.
- Son olarakta kerevizi ek edelim. Şeker ve tuzunu atalım bir iki çeşit çevirip, suyu ve portakal suyunu ek edelim.
- Kerevizin saplarınıda doğrayıp ek edebilirsiniz. Sebzeler yumuşayana kadar pişirelim. Afiyet olsun.