Yumurtalı Şahane Kereviz Tanımı İçin Gereçler
Not EkleTanımı Yazdır
- 2 adet kereviz
- 2 adet patates
- 1 adet soğan
- 300 gram kıyma
- Tuz
- Karabiber
- Kimyon
- Salça
- Limon suyu
- 2 adet yumurta
- Maydanoz
Not EkleTanımı Yazdır
- Kerevizleri ve patatesleri kalın parmak dilimi halinde dilimleyelim. Limonlu suda bekletelim ki kararmasın. Tavaya soğanları yemeklik doğrayalım, yavaşça kavrulunca kıymayı koyup kavuralım.
- Kıyma kavrulduktan daha sonra tuzunu baharatlarını ve salçasını ekleyelim. Salçanın kavrulma kokusu çıkınca tavaya 1 çay bardağı sıcak su ekleyip altını kapatalım.
- Kereviz ve patatesleri karışık bir biçimde karnıyarık tenceresine yayalım, üstüne kıymalı harcı yayalım. Sıcak suyu kerevizlerin üzerine gezdirelim, kaynamaya çıkınca altını kısıp kısık ateşte 15 dakika pişirmemiz kâfi olur.
- Çatalla kerevizleri denetim edelim. Yumuşadıysa bir kasede 2 yumurtayı birkaç damla limonla çırpalım ve kerevizlerin üzerine gezdirelim.
- En son maydanozları ekleyin. 2- 3 dakika daha sonra altını kapatalım ve biraz dinlendirelim. Afiyet olsun.