Yumurtalı Ispanak Yemeği (Lezzetli Mi Lezzetli) Tanımı İçin Materyaller
Not EkleTanımı Yazdır
Bismillahirrahmanirrahim
Çok kurtarıcı ve doyurucu bir yemek acil yemek lazımsa şipşak hazır.
- İki bağ ıspanak
- 4 yumurta
- 1 büyük baş kuru soğan
- 1 tane domates
- 1 buçuk yemek kaşığı salça (acı tatlı karışık)
- Tuz, pul biber, karabiber, kimyon
- Bir çay bardağı sıvı yağ
Not EkleTanımı Yazdır
Bismillahirrahmanirrahim
Çok kurtarıcı ve doyurucu bir yemek acil yemek lazımsa şipşak hazır.
- Birinci evvel ıspanakları ayıklayıp yarım parmak büyüklüğünde doğrayıp sirkeli suda 10 dakika bekletelim.
- Ispanakları beklerken 1 büyük baş kuru soğanı yapacağımız tencereye yemeklik doğrayalım sıvı yağ ile bir arada soğanlar pembeleşinceye kadar kavuralım.
- ondan sonrasında yıkanmış süzgeçten geçirilmiş ıspanakları tencereye ekleyelim suyunu çekene kadar kavuralım.
- sonrasındasında salçasını ekleyelim kabuğu soyulmuş küçük doğranmış domatesi ekleyelim.
- Üzerine baharatlarını da ekleyelim suyunu çekene kadar bu türlü pissin en son olarak 4 tane yıkanmış yumurtayı ıspanağın üzerine kıralım yumurtalar piştikten daha sonra altını kapatalım ve servise hazır afiyet olsun epey sıradan bir yemek.