Yoğurtlu Karnabahar Kızartması Tanımı İçin Gereçler
Not EkleTanımı Yazdır
- 3 adet yumurta
- 5 yemek kaşığı süt
- 2 yemek kaşığı un
- 1 yemek kaşığı mısır unu
- Tuz
- Karabiber
- Pulbiber
- (1 adet küçük uzunluk karnabahar)
- Kızartmak için sıvı yağ
- Yoğurt
- 3 diş sarımsak
- Pulbiber
- Tuz
- Maydanoz
Not EkleTanımı Yazdır
- Karnabaharı çiçeklerinden ayırıp düzgünce yıkayıp tencereye alıyoruz.
- Üzerine su ek edip kaynatalım epey pişirmeyelim akabinde süzgece alıp tuz serpelim.
- Bir kaba yumurta ve süt alınıp düzgünce çırptıktan daha sonra başka materyaller ek edilir çırptıktan daha sonra karnabaharları bulayıp kızgın yağda kızartıp servis tabağına alın.
- Üzeri için yoğurt ezilmiş sarımsak tuz pul biber ek edip karıştırın.
- Akabinde karnabaharların üzerine dökelim.
- İnce doğranmış maydanoz serpin afiyet olsun şimdiden