Yaşlanmayı geciktiren besinler, işte genç kalmanın diyeti

Tepekoylu19

Global Mod
Global Mod
Doğru beslenme ile genç kalmak için yaşlanmayı yavaşlatabilirsiniz. Bu, 50 yaş üstü 10.000’den fazla kişinin diyetini 8 yıl boyunca inceledikten sonra, taze meyve, sebze ve baklagiller açısından zengin ‘sağlıklı’ vejetaryen bir diyet uygulayan kişilerin, diğer insanlara kıyasla daha yavaş yaşlandığını gösteren bir Çin araştırması tarafından onaylanmıştır. başta et, konserve veya ultra işlenmiş gıdalar olmak üzere daha fazla hayvansal ürün tüketen kişiler. Diyetin biyolojik yaş üzerindeki etkisine ilişkin ‘karar’, Çin’deki Zhejiang Üniversitesi’ndeki araştırmacıların ‘Bmc Medicine’ dergisinde yayınlanan bir çalışmasından geliyor.

Bu nedenle araştırmacılara göre vejetaryen beslenme, biyolojik yaşımızın (hücrelerimizin yaşı), gerçek kronolojik yaşımızdan (doğum tarihimize karşılık gelen yaş) daha düşük olmasını sağlayacaktır. Bilim adamları, bir kişinin gerçek kondisyonunu ve sağlığını ölçmek için biyolojik yaşla giderek daha fazla ilgileniyorlar: Hücrelerin kendini yenileme ve onarma yeteneğini kaybettikleri bir hücresel gelişim aşaması olan yaşlanmaya girip girmediklerini belirlemek için yalnızca hücrelere bakmaları gerekiyor. yaşa bağlı hastalıkların aşaması. Çinli araştırmacıların yaptığı da tam olarak budur.

Bu onlara, vejetaryen diyeti uygulayanların, rafine tahılları, konserve sebzeleri veya süt ürünlerini tercih etmemeleri koşuluyla, hızlandırılmış yaşlanma riskinin yaklaşık üçte bir oranında azaldığını gördüklerini bulmalarını sağladı; bunların tümü “beslenme artışı için potansiyel anahtar faktörler” olarak tanımlandı. Yaşlanma göstergeleri”.
 
Üst