Via Veneto'da Dolce vita, Depardieu etkisi turistleri artırıyor

Tepekoylu19

Global Mod
Global Mod
Barillari etkisi, 1960'larda Roma'nın dolce vita'sını simgeleyen bir cadde olan Via Veneto'yu etkisi altına alıyor. Fransız aktör Gerard Depardieu'nun paparazzilerin kralına yaptığı ve başkentin tarihi caddesinin manşetlere çıkmasına, hatta The Times'a kadar gelmesine neden olan saldırının üzerinden yalnızca bir hafta geçtikten sonra, turistler ve izleyiciler bir kez daha varlıklarını duyurmaya başladı. .

Saldırının gerçekleştiği yer olan Harry's Bar'ın sahibi Pietro Lepore, Adnkronos'a şunları söyledi: ''O günden bu yana, Roma'nın bu mücevherinde yeniden dolaşmaya başlayan insanların merakının arttığını fark ettim. ve Via Veneto'nun üst bölgesi Largo Federico Fellini derneğinin başkanı – Gerçekte geçen yıldan beri zaten iyi bir iyileşme olmuştu, ancak daha sonra tüm dünyada gazete ve televizyonlarda yer alan Barillari davası, 'daha fazla itme'. Lepore şöyle açıklıyor: ''Yalnızca yabancılar değil, aynı zamanda Kuzey ve Güney'den İtalyanlar da olmak üzere müşteriler bana birçok soru soruyor. Ne yazık ki bazen birisi bana 'Via Veneto nerede?' diye soruyor. Ve tabii ki orada biraz şaşırdık. Gerçek şu ki, sinemanın yolunun, artık eksik olan bir şeyi la dolce vita ile yeniden keşfetmesini bekliyorlar. Ancak olağan kusurlar devam ediyor. Mesela birkaç aydır sokak ortasındaki 10'a yakın sokak lambası yandığı ve kimsenin tamir etmeye gelmediği için tamamen karanlık olan alanlar var''.

''Kısacası, Veneto üzerinden görmek için dünyanın her yerinden geliyorlar, sonra buraya geliyorlar ve büyük bir hayal kırıklığı yaşıyorlar çünkü tanımlayıcı hiçbir şey bulamıyorlar. Tüm Roma'yı boydan boya geçen Aurelian duvarları dışında. Kaldırımlar çatlak, eskisi kadar şık değil… Çukurlar ve tamir edilmeyen şeyler için sonsuz kırmızı direkler var. Yolu tamamen yeniden geliştirmek için ara sıra yapılan çalışmalara değil, somut bir yatırım planına ihtiyacımız var. Ve ayrıca temizliğe ve hizmetlere biraz daha dikkat edin. Biz vatandaşlar olarak görevimizi yapıyoruz ve mümkün olduğunca ihbarda bulunmaya çalışıyoruz, ancak işler yolunda gitmezse…''.

Via Veneto'daki Rolex bayisi müdürü De Pascalis de aynı görüşte. ''Aslında Barillari'ye yapılan saldırının ardından rotaya olan ilgi yeniden canlandı – Adnkronos'a açıklıyor – Bunun nedeni basının ilgisinin artmasıdır. Sonuçta bu biraz reklamın prensibine benziyor. Kısacası 'iyisiyle kötüsüyle, konuştuğumuz sürece': Via Veneto gibi bir caddenin buna ihtiyacı var''.

''Pandemiden sonra zaten diğer uluslararası markaların ortaya çıkmasıyla birlikte sokakta güzel bir uyanış yaşandı'' diyor. Sonra Eylül 2023'teki sürücü kupasının ardından hissettiğimiz duygu, biraz uykuya daldığı yönündeydi. Ben asıl amacın tam da bu olduğuna inanıyorum: Dikkati Via Veneto'ya yeniden kazandırmak. Otel tesisleri kesinlikle en çok işin içinde olanlardır ve tüccarlar da öyle. Bölgedeki tüccarlar ve vatandaşlardan oluşan Via Veneto Derneği'nin büyük katkıları var ancak Campidoglio'nun desteğine kesinlikle ihtiyacımız var. Belediyenin de bizim için biraz daha fazlasını yapması gerekiyor. Şehrin kartviziti şehrin tam merkezidir ve sanki kendi arka bahçenizmiş gibi muhafaza edilmelidir''.

Ayrıca okuyun