Ukrayna, Von der Leyen Kiev’de: “Avrupa’nın değerlerini savundu”

Tepekoylu19

Global Mod
Global Mod
Rusya’nın Kiev’i bombaladığı yeni gece, savunma sistemleri devrede ve ülkenin büyük bölümünde alarm çalıyor: Moskova’dan fırlatılan 25 füze, 23’ü düşürüldü. Bu sabah Avrupa Komisyonu Başkanı Ursula von der Leyen Ukrayna’nın başkentine ulaştı Trende. “Kiev’e geri dönmek güzel – diye yazıyor – değer verdiğimiz değerler her gün savunuluyor. Avrupa gününü kutlamak için çok uygun bir yer. Başkan Volodymyr Zelensky’nin Avrupa Günü’nü 9 Mayıs’ta burada, Ukrayna’da da kutlama kararını memnuniyetle karşılıyorum”.


Ayrıca oku


Raporlama cephesinde, Kiev’de Ukrayna hava savunması yaklaşık olarak imha edildi Rusya tarafından fırlatılan 15 seyir füzesi Salı erken saatlerde. Bu, şehrin askeri idaresi başkanı Serhiy Popko’nun Telegram’da yaptığı bir gönderide bildirildi ve şu anda herhangi bir kurban olmadığını ekledi. Bu hakkında Kiev’e beşinci Rus hava saldırısı Mayıs ayının başından beri. Popko, saldırının “Hazar Denizi bölgesinden dört Tu-95MS stratejik bombardıman uçağı tarafından gerçekleştirildiğini” söyledi.

Ve bugün Ukrayna Avrupa Günü’nü kutlarken, Rusya zafer geçit törenine katılıyor. Siyasi konuşmasını 9 Mayıs tatilinde kuran Putin’e Kazakistan Cumhurbaşkanı Kasım Jomart Tokayev, Kırgızistan Devlet Başkanı Sadyr Japarov ve Ermenistan Başbakanı Nikol Paşinyan ‘eşlik edecek’. Putin, dün sabah yaptığı telefon görüşmesiyle Türkmenistan Devlet Başkanı Serdar Berdimuhamedov’u da görevlendirmeye çalıştı. Ancak iki cumhurbaşkanı arasındaki görüşmelerin haberini veren resmi Aşkabat gazetesi “Tarafsız Türkmenistan” davetin kabul edilip edilmediğini belirtmedi. Aynı şey Putin’in de davet ettiği Tacikistan Devlet Başkanı Emomali Rahmon için de geçerli. Belarus Cumhurbaşkanı Aleksandar Lukashenko’nun ‘çalışma ziyareti’ için Moskova’da olması gerektiğini duyurdu.
 
Üst