Ünlü Müzikçi Grimes’tan Metaverse Kitap Projesi

AliDayı

New member
34 yaşındaki Kanadalı müzikçi ve kelam müellifi Grimes, hit müziklerinin yanı sıra dünyanın en varlıklı insanı Elon Musk ile olan bağıyla de tanınıyor. Ünlü sanatçı, geçtiğimiz haftalarda Musk ile bir arada ikinci bir çocuk dünyaya getirdiklerini duyurmuş ve gündeme oturmuştu. Grimes ayrıyeten, eski sevgilisi Musk ile alakalı farklı açıklamalarda da bulunarak ünlü iş beşerinin yoksulluk sonu altında yaşadığını söz etmişti.

Lakin Kanadalı müzisyen, NFT’ler üzere dijital varlıklara olan ilgisiyle de tanınan bir isim. Ünlü müzikçi artık de AVAX kripto para ünitesinden tanıdığımız Avalanche şirketi tarafınca düzenlenen bir aktifliğe katıldı ve yeni metaverse projesini tüm dünya ile paylaştı.

Çocuklar için eğitici metaverse kitabı

Grimes, Barcelona’da düzenlenen ve geçtiğimiz günlerde Fenerbahçe Spor Kulübü’nün de katıldığını sizlere aktardığımız Avalanche Summit’te ‘Intergalactic Children’s Metaverse Book’; yani ‘Çocuklar İçin Galaksiler Ortası Metaverse Kitabı’ isimli projesini tanıttı. Yapılan açıklamalarda metaverse kitap projesinin, Avalanche ağı ve dev NFT ve Web3 platformu OP3N tarafınca oluşturulan 100 milyon dolarlık ‘Culture Catalyst’ isimli bir teşebbüsün modülü olduğu tabir edildi.

‘Culture Catalyst’ ile ilgili yapılan açıklamalarda bu teşebbüsün cümbüş ve tanınan kültür uygulamaları için bir dönüm noktası olabileceği söz edilirken teşebbüs kapsamında sanat, cümbüş ve kültür projelerine Avalanche blok zinciri üzerinden dayanak verileceği aktarıldı. Grimes da kendi projesini ‘bebekler ve küçük çocuklar için bir dizi eğitim sanatı’ olarak tanımlayarak şu tabirleri kullandı:

Web3’e birinci dahil olduğumda bu stil projeleri görmeyi umuyordum. OP3N ile paydaşlık kurmaktan pek memnunum. Hem çocuklar tıpkı vakitte yetişkinler için çok tesirli tecrübeler oluşturabileceğini düşündüğüm bir dizi dijital eğitsel sanat eser başlatmaktan da heyecan duyuyorum”

Daha evvel de NFT’ler konusunda faal olan Grimes, geçtiğimiz yıl WarNymph isili bir koleksiyonla 6 milyon dolar gelir elde etmişti. Ayrıyeten ünlü müzikçi TikTok’un NFT koleksiyonunda da yerini almıştı. bir müddetdir çevresel sebeplerden dolayı NFT çıkarmadığını söyleyen sanatçı, etraf dostu vaatleri sebebiyle Avalanche ağına güvendiğini de kelamlarına ekledi.