Tavuklu Bezelye Yemeği Tanımı İçin Gereçler
Not EkleTanımı Yazdır
Bu tanım sevim atalar tarafınca düzenlenen tanımdan yapılmıştır ????????.
Tavuklu Bezelye Yemeği Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
- 2 su bardağı bezelye
- 5 su bardağı su
- 2 tane patates
- 1 tane soğan
- 4 yemek kaşığı sıvı yağ
- 500 gram tavuk eti
- 2 yemek kaşığı salça
- Yarım çay kaşığı pul biber
- Yarım çay kaşığı karabiber
- 1 tatlı kaşığı tuz
Not EkleTanımı Yazdır
- Birinci evvel soğanları yemeklik doğrayıp tencereye alalım pembeleşene kadar kavuralım .
- çabucak sonrasında üzerine kesmiş olduğumuz tavuk etlerini ekleyip suyunu çekene kadar pişirelim.
- Etler suyunu çekeceğine yakın salça ve tuzunu ekleyelim.
- Tavuklar epeyce ezilmeden nazikçe karıştıralım.
- Patateslerimizi de ekleyip 1-2 dakika daha kavuralım.
- Akabinde baharatlarını ve bezelyemizi ekleyip bir iki dakika daha karıştıralım.
- Son olarak üzerine çıkacak kadar sıcak suyumuzu ekleyelim kaynayana kadar orta ateşte kaynamaya başladıktan daha sonra kısık ateşte pişene kadar pişirelim.
- Suyu az geldiği takdirde su ekleyebilirsiniz.
Bu tanım sevim atalar tarafınca düzenlenen tanımdan yapılmıştır ????????.
Tavuklu Bezelye Yemeği Tanımı Fotoğraflı Yapılışı