tatil harcamalarının üçte birinden fazlası yemek için

Tepekoylu19

Global Mod
Global Mod
2023 yazında İtalyanların ve yabancıların turist harcamalarının üçte birinden fazlası, restoranlarda, pizzacılarda, trattoria’larda veya tarım turizminde yemek tüketmek için 15 milyar avroyu aşan bir değerle sofraya, aynı zamanda sokak yemeği veya yiyecek ve şarap hediyelik eşya pazarlar, partiler ve festivaller, barbeküler ve piknikler. Coldiretti’nin 15 Ağustos vesilesiyle tahmin ettiği şey bu.

Çizmedeki ortak kahraman karpuz ise, tipik olarak Sicilyalı olan patlıcanlı caponata’dan Calabria domuzlu frittole’ye, ördek soslu makarnadan Umbria’nın bir beygiri olan Ferragosto zitoni’ye, üzerinde Amalfi kıyılarından tipik bir karakteristik makarna olan Ferragosto zitoni’ye kadar uzanır. Napoli Körfezi’ndeki adadan Ischia usulü tavşandan Belluno salyangozlarına ve Marşlardan kaz porchetta’ya kadar taze ve güneşte kurutulmuş domatesler: Bunlar, İtalyanların bu özel günde yeniden keşfettiklerini vurgulayan Coldiretti’nin tipik geleneksel menülerinden bazıları. Yaklaşık yarım milyon tatilcinin tarım turizmine ayırmayı seçtiği bir randevu. Tarım organizasyonu, sıfır kilometre mutfağı en çok takdir edilen kalite olmaya devam ediyorsa, insanların tarım turizmini seçmesine neden olan şeyin, daha sürdürülebilir turizme yönelik yönelim olduğuna dikkat çekiyor.

Coldiretti’nin belirttiği gibi, ekonomik ve istihdam gelişimi için birçok fırsatın bağlı olduğu tüm bölgeye yayılmış ve değer kazanmasına bağlı olan ulusal yemek ve şarap mirasının made in Italy tatilinin merkeziliğini gösteren bir senaryo. Tablo, gıda ve şarap turizminde dünya lideri olan ve geleneksel kurallara göre elde edilen 5450 spesiyalitenin Avrupa’nın en yeşil tarımına güvenebilen İtalya’daki tatilin gerçek katma değeri olarak onaylanmıştır. Bölgeler, topluluk düzeyinde tanınan 316 PDO spesiyalitesi / Igp ve 415 Doc / Docg şarabı.
 
Üst