Taban Soslu Fırında Karnabahar Tanımı İçin Materyaller
Not EkleTanımı Yazdır
Merhabalar,
Karnabaharın kızartma kederi olmadan, fakat lezzeti kızarmıştan farksız olan hoş bir tanım vermek istiyorum sizlere.
Taban Soslu Fırında Karnabahar Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
- 1 adet karnabahar
- 1 litre su
- 1 yumurta
- 1 yemek kaşığı un
- 2 yemek kaşığı yoğurt
- 5 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1 çay kaşığı tuz
- Yarım çay kaşığı kimyon
- Biraz karabiber, kırmızı toz biber
- 1 kase yoğurt
- 1 diş sarımsak
- 3-4 kol dereotu
- Yarım çay kaşığı tuz
Not EkleTanımı Yazdır
Merhabalar,
Karnabaharın kızartma kederi olmadan, fakat lezzeti kızarmıştan farksız olan hoş bir tanım vermek istiyorum sizlere.
- Birinci evvel derin bir tencerede 1 litre suyumuzu kaynamaya bırakıyoruz. O esnada karnabaharımızı kollarından keserek ayırıp yıkıyoruz.
- Kaynayan suyumuzun içine karnabaharımızı atıp 5 dakika haşlıyoruz ve tenceremizi ateşten alıp kenarda bekletiyoruz.
- Bir kasede yoğurt, yumurta ve unumuzu karıştırıyoruz ve içine baharatlarımızıda ek ettikten daha sonra karnabaharımızı süzüp sosumuza buluyoruz ve fırın kağıdı serdiğimiz tepsi yahut borcama diziyoruz.
- Evvelden ısıtılmış fırında 180 derecede denetimli olarak yaklaşık 20 dakika pişiriyoruz.
- Dipsos materyallerini karıştırıyoruz.
- Pişen karnabaharımızı tanımını verdiğim taban sosla yahut acukayla servis yapabilirsiniz.
Taban Soslu Fırında Karnabahar Tanımı Fotoğraflı Yapılışı