Sevgili kiracılar, Landini öğrencilerle çadırlarda buluşuyor: tartışma

Tepekoylu19

Global Mod
Global Mod
CGIL genel sekreteri Maurizio Landini, Arco della Pace’deki bugünkü gösterinin ardından, yüksek kiraları protesto etmek için dün akşamdan beri çadırlarda kamp yapan öğrencilerle buluşmak üzere Milano Devlet Üniversitesi’ne gitti. Landini gençleri selamladı ve onlarla protestonun devam edip etmediğini sormak için konuşurken, Cambiare Rotta öğrenci topluluğuna mensup dört genç kendisine meydan okudu.

Dörtlü, Landini’nin temsil ettiği sendikayı üyelerini aldatmakla ve hükümetlerle uzlaşmakla, öğrenciler ve işçiler için sonuç elde etmekle, hatta toplumsal uzlaşmayı dayatmakla suçladı. Eleştiriler arasında, işçilerini sömürmekle suçlanan ve defalarca tartışmaların merkezinde yer alan Just Eat adlı grubun 1 Mayıs’taki konsere sponsor olmasına izin verilmesi de yer alıyor.

Landini çocukların şikayetlerini dinledi, onlarla konuşmaya çalıştı, ardından gençlerin onu dinlemek istemediğini fark ederek şöyle cevap verdi: “Bunu yapmaya devam etmek istiyorsan, devam et, ben Meloni değilim. Ben hiç hükümette bulunmadım. Doğrusu bütün hükümetlere karşı greve çıktım. Yapılacak ne varsa yapmaya hazırız. Muhataplarınızı dinlemeyi ve anlamayı öğrenmelisiniz.” Sonra ekledi: “Artık CGIL Sekreterine bir şey söylediğin için var olduğunu söyleyebilirsin”. Bu arada kampta bulunan üniversite öğrencilerinden bazıları, akranlarını “Seni üniversitede kim gördü?” Ve dört çocuk uzaklaştı.