Sebzeli Kabak Mücveri Tanımı İçin Materyaller
Not EkleTanımı Yazdır
- ️2 adet kabak
- ️1 adet havuç
- ️1 adet patates
- ️1 adet soğan
- ️2 adet yumurta
- ️1 çay kaşığı kabartma tozu
- ️1 tatlı kaşığı tuzu
- ️1 çay kaşığı biber
- ️1 tatlı kaşığı kırmızı biber tozu
- ️Biraz maydanoz ve dereotu
- ️2 taze soğan
- ️6 yemek kaşığı un (kovana nazaran değişebilir)
Not EkleTanımı Yazdır
- Tüm taze materyalleri bir kaseye koyun ve rendeleyin.
- Rendeledikten daha sonra sebzelerin suyunu elle sıkın, yumurtaları öteki bir kaseye koyun.
- Kabartma tozu, tuz, karabiber, kırmızı biber tozu, maydanoz ve dereotu ekleyip düzgünce karıştırın. Artık karışımı rendelenmiş zerzevat tabağına ekleyin.
- 6 yemek kaşığı un ekleyin ve karıştırın.
- Bir tencereye yaklaşık 5 yemek kaşığı sıvı yağ dökün ve mücverleri bir kaşık sayesinde tavaya koyun. Düşük düzeyde tavada kızartın.