Rusya, “Peskov’un oğlu savaşa gitti.” aslında hayır

Tepekoylu19

Global Mod
Global Mod
Kremlin sözcüsü Dmitry Peskov’un oğlu, Ukrayna’daki savaşta Wagner’de savaştı. Belki. Aslında, belki değil. Nikolay Peskov’un hikayesi, Rusya ile Ukrayna arasındaki çatışmada mercek altına alınır. Moskova, televizyonda ve internette yayınlanan reklamların gösterdiği gibi sürekli asker ararken, ülkenin seçkinleri ‘oğulları’nın da üzerlerine düşeni yaptığını göstermeye çalışıyor.

Rus basınına göre 33 yaşındaki Nikolay Peskov, Yevgeny Prigozhin liderliğindeki paralı asker bölüğü Wagner’in üniformasıyla ülkeye hizmet etti. Pravda’ya göre “Bunu görevim olarak gördüm. Yedek kulübesinde oturup arkadaşların ve diğer insanların oraya gitmesini izleyemezdim” dedi. “Oraya gittiğimde soyadımı değiştirmek zorunda kaldım. Kim olduğumu kimse bilmiyordu.” Prigozhin tarafından da onaylanan yeniden yapılanmaya göre Peskov jr, Luhansk’ta 6 ay forma giyecekti. Filiz, yaklaşık 3 haftalık eğitimden sonra özellikle ikmal ile ilgili görevlerle topçu departmanlarına kaydolmuş olacaktı.

Hikaye belli ki Ukrayna medyasının da ilgisini çekiyor. Bu nedenle, Kiev’e bağlı Telegram kanallarında, Rus versiyonu hakkında şüphe uyandıracak diğer unsurlar burada. Peskov Jr.’ın cephede bulunması, genç adamın Moskova’da elektrikli arabasını kullandığı için aldığı iddia edilen para cezalarıyla bağdaştırılmayacaktı. Dahası, sözcünün oğlunun hikayesini desteklemek için sergilediği fotoğraflardan biri, Rus TV propagandacısının prensi Vladimir Solovyov’un Ocak ayında bir paralı askerle yüzü kamera önünde yaptığı bir röportajdan çıkarılan bir görüntü olacaktı. .