Pirpirim Aşı Yemeği Ninelerimizin Yöresel Tanımı İçin Gereçler
Not EkleTanımı Yazdır
- 1 büyük demet pirpirim (semizotu) (yaprak ve ince kolları ayıklanacak)
- 1 su bardağı yeşil mercimek
- Yarım su bardağı bulgur
- 3 adet soğan
- Domates çili
- 3 adet al biber
- 9 diş sarımsak
- 1.5-2 su bardağı haşlanmış nohut
- 1 su bardağı lolaz (Börülce)
- 1 su bardağı patlıcan başı (Kurumuş)
- Tuz ve karabiber ve toz biber
- Sıvı yağ
Not EkleTanımı Yazdır
- Öncelikle soğanlar küçük piyazlık doğranır kazanda pişirilir ve acı suyu dökülür.
- daha sonra kazana yeşil mercimek temalır yavaşça pişirilir.
- Pisince içine pişen soğan eklenip pişmeye devam edilir yeterlice pişince mercimek içine pirpirim yıkanır temizlenir doğranır ve eklenir.
- Pişmiş nohut ve lolazi da eklenir patlıcan başı eklenir ve salçası katılır.
- İçine bulguru atılır ve suyu az ise su eklenir karabiber eklenir doğranmış sarımsak eklenir ve limon tuzu atılır ve kaynamaya bırakılır.
- En son pişince yüzüne yağda biber yakılıp dökülür.