Patates Dolması Tanımı İçin Materyaller
Not EkleTanımı Yazdır
- 300 gram kıyma
- 1 adet yemeklik doğranmış kuru soğan
- 2 adet sivri yeşil biber
- 1 adet kırmızı kapya biber
- 1 yemek kaşığı biber /domates salçası
- 1 tutam kekik
- 1 tutam toz karabiber / pul biber
- 4 adet büyük uzunluk patates
- 1 yemek kaşığı salça
- Yarım su bardağı kaynar su
Not EkleTanımı Yazdır
- Kıymayı tavaya alıp biraz sıvı yağla kavuruyoruz.
- daha sonra yemeklik doğradığımız soğanları, biberlerimizi ve baharatları ekleyip karıştırmaya devam ediyoruz.
- Hepsi düzgünce kavrulduktan daha sonra salçayı da ekleyip epey az da su ekleyip karıştırmaya devam ediyoruz.
- Biraz daha piştikten daha sonra altını örtüyoruz.
- 4 adet büyük uzunluk patatesleri üstte ki görseldeki üzere ortadan uzun biçimde kesip içlerini oyuyoruz.Tabak biçimini alana kadar.
- ondan sonrasında yağda patateslerimizi kızartıp içlerine hazırladığımız kıymalı harçtan koyuyoruz.
- Borcama dizdikten daha sonra salçalı suyu tabanına görseldeki üzere döküp evvelde ısıtılmış 180° fırında 25 -30 dk. Pişiriyoruz. Sıcak servis ediniz. Afiyet olsun