Bugün dünya “ışığı olmadan”. Bugün 21 Nisan 2025'te ölen Papa Francis'i hatırlayan Fabio Fazio 88 yaşında. Fazio, son 19 Ocak ayında birkaç kez 'Che Tempo Che Fa' iletiminde Pontiff'e ev sahipliği yaptı. Adnkronos'ta şef şaşkınlığını gizlemez. “Gerçekten – diyor – çok üzülüyorum, yönünü kaybettim. Papa Francis olağanüstü bir Papa idi çünkü herkesin Papa'sı oldu. İnsanların kalbinde okumak için bu sansasyonel, benzersiz, olağanüstü bir yeteneğe sahipti. Fakirleri bilen ve seven bir Papa, herkes olarak adlandırılan bir Papa.
“Bugün – devam ediyor Fazio – Dünyadaki milyarlarca insanı hissettiklerini hayal ettiğim için sadece çok üzücü değil, aynı zamanda kaybolmuş hissediyorum. Uzun bir süre bekleyen ve bizi affedilmiş hissettiren bir papa oldu, hepsi seviliyor, sadece nasıl yapılacağını biliyordu. Bu daha fazla ve daha karanlık dünyada, son yıllarda bilgelik ve barışın insanlığı ile konuşan tek kişi, giderek daha şiddetli ve giderek daha agresif dünyada iyi perspektiflerden bahseden tek kişi. Bugün dünya bu ışığa sahip değil, “Fazio.
“Bugün – devam ediyor Fazio – Dünyadaki milyarlarca insanı hissettiklerini hayal ettiğim için sadece çok üzücü değil, aynı zamanda kaybolmuş hissediyorum. Uzun bir süre bekleyen ve bizi affedilmiş hissettiren bir papa oldu, hepsi seviliyor, sadece nasıl yapılacağını biliyordu. Bu daha fazla ve daha karanlık dünyada, son yıllarda bilgelik ve barışın insanlığı ile konuşan tek kişi, giderek daha şiddetli ve giderek daha agresif dünyada iyi perspektiflerden bahseden tek kişi. Bugün dünya bu ışığa sahip değil, “Fazio.