Okul, ilkokul kararları ve ortalama davranış notları değişir: nasıl çalışır?

Tepekoylu19

Global Mod
Global Mod
İlkokullarda özet değerlendirmeler geri dönerken, ortaokullarda davranış notu yıl sonunda terfiyi etkileyecek şekilde ondalık olarak ifade edilecek. Eğitim ve Liyakat Bakanı, Giuseppe Valditaratanımlayan yönetmeliği imzaladıilkokul öğrencilerinin öğrenmelerinin ve ortaokul öğrencilerinin davranışlarının periyodik ve nihai değerlendirme yöntemleri.

2024/2025 eğitim-öğretim yılından itibaren, ilkokulda değerlendirme 'Mükemmel'den 'Yeterli değil'e kadar sentetik yargılarla ifade edilecek, Vatandaşlık eğitiminin öğretilmesi de dahil olmak üzere her disiplin için elde edilen öğrenme seviyelerinin tanımıyla ilgilidir. Ortaokullar için, öğrenci davranışının değerlendirilmesi ondalıklarla ifade edilecektir.: 6/10'un altında puan alanlar bir üst sınıfa veya 1.dönem final sınavına alınmayacaktır.

“Bu reform,Daha açık ve şeffaf bir eğitim sistemine doğru önemli bir adımEğitim ve Liyakat Bakanı Giuseppe Valditara, öğrencilerin eğitimsel gelişiminin hedeflendiğini açıkladı – İlkokullarda önceki seviyelere göre çok daha anlaşılır olan özet değerlendirmelerin uygulamaya konması, öğrencilerin eğitim yolunun daha net bir şekilde izlenmesine olanak tanıyarak iletişimi geliştiriyor ailelerle ve aynı zamanda değerlendirmenin etkinliği. Ortaokuldaki davranış notu, bireysel sorumluluğu ve kurallara saygıyı güçlendirmeyi amaçlamaktadır. Engelli ve spesifik öğrenme bozukluğu olan öğrencilerin değerlendirilmesine özel önem verilecek, böylece her öğrencinin ihtiyaçlarına yönelik kapsayıcı ve kişiselleştirilmiş bir yaklaşım sağlanacaktır.” Okulların yeni düzenlemelere uyum sağlamak için mevcut öğretim yılının sonuna kadar süreleri olacak. ailelerin tam olarak bilgilendirilmesi sağlanmalıdır.