Öldürülen 16 yaşındaki çocuk için kalabalık ve duygu

Tepekoylu19

Global Mod
Global Mod
Geçtiğimiz pazar günü iki akranının 25 bıçak darbesiyle öldürdüğü on altı yaşındaki Cristopher Thomas Luciani'nin tabutunu, Pescara'daki Via Raffaello Sanzio parkında, Rosciano'nun (Pe) tarihi merkezinde, Piazza XXIV Maggio'da, uyuşturucu borcu nedeniyle sessiz bir kalabalık karşıladı. Beyaz tabut, hafif çiçeklerle kaplı.

Uyuşturucu “gençleri pençesine alan yeni cüzzamdır. Rahatsızlık içinde yaşayanlardan kendimizi uzaklaştırmamalıyız, bunun yerine sokaklara çıkarak, bu gerçekliğe dokunarak ve ona kararlılığımızla dokunarak karşılık vermeliyiz. Bu nedenle, onlara çağrıda bulunuyorum.” Zaten bu kadar çok şey yapan, idare, kontrol ve hükümet sorumlulukları olan kişiler: Ölüm tüccarlarını durdurmalıyız”, dedi Pescara-Penne Metropoliti Başpiskoposu Monsenyör Tommaso Valentinetti, Rosciano'da (Pe) vaazında.

Rosciano ve Pescara'da bugün vatandaşlar yas tutuyor. “Christopher'ın öldüğü bu topraklar bize ait olmayan bir topraktır, bize ait olamaz. Rahiplik hayatım boyunca, San Giuliano di Puglia'daki depremde 7 çocuğum öldü, ama bu bile artık çok zor. Vicdanımı yokladım… Böylesine şiddetli bir eylemin, böylesine erken bir ölümün, 17 yaşında… biraz daha az, kim üstleniyor? Elbette, yapmamaları gereken eylemleri işleyenler, ama bence kolektif bir sorumluluk üstlenmenin zamanı geldi. Eğer bu olaylar olursa, çocuklar kontrol edilemez hale gelirse, bu hepimizin üstlenmesi gereken bir sorumluluktur, birbirimizi suçlamamalıyız. Sorumluluk sadece bir kişinin veya bir gerçekliğin değildir… Çocukları terk etmiyoruz… böyle olamaz. Kurumlar, okul, aile, Kilise, herkesin bir sorumluluk dalgası olmalı. Bunlar haklı gösterilemez, anlaşılabilir şeyler değil. Burada bu kadar çok çocuğun varlığı; bugün bile öldüğü yere getirilen bu kadar çok çiçek, Cristopher, bu bir sorumluluk dalgası yaşayabileceğimiz anlamına geliyor “İnsanlığın ve gerçeğin yükselişi, silahların vahşi ellerden düşmesini sağlayacak, uyuşturucuların ortadan kalkmasını sağlayacak bir yükseliş”, başpiskoposun sözleriydi.

Ayrıca okuyun