Nohutlu Ispanak Yemeği Tanımı İçin Gereçler
Not EkleTanımı Yazdır
- Yarım kilo ıspanak
- 1 su bardağı haşlanmış nohut
- 2-3 yemek kaşığı bulgur (ben artan bulgur pilavından kullandım )
- 1 tane soğan
- 2 tane rendelenmiş havuç
- 5 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1 tatlı kaşığı biber salçası
- 5 yemek kaşığı domates konservesi yahut 1 tane büyük domates
- 1 çay bardağı sıcak su
- Tuz
Not EkleTanımı Yazdır
- Ispanakları sirkeli suda bekletip, bol suda yıkadıktan daha sonra doğruyoruz.
- Soğanı yemeklik doğrayıp, zeytinyağında yumuşayana kadar kavuruyoruz.
- Rendelediğimiz havucu ekleyip kavuruyoruz.
- Yazdan hazırladığım domates konservesi(veya 1 tane büyük domates) ve biber salçasını ekleyip bir kaç kere çevirip doğradığımız ıspanakları ek edip,ıspanaklar sönene kadar kavuruyoruz.
- Yıkanan bulguru, haşlanmış nohutu, sıcak suyu ve tuzunu ekleyip, birkaç kere çevirdikten daha sonra kapağını kapatıp 20-25 dakika pişmeye bırakıyoruz.