Nadir topraklar karşılığında silahlar, Trump-Zelensky müzakeresi başlıyor

Tepekoylu19

Global Mod
Global Mod
Donald Trump, Nadir Dünya İhracatı ile ilgili bir anlaşma için ABD'nin Ukrayna'ya yardımını etkilemeyi planlıyorAmerikan endüstrisinin otomobiller ve rüzgar türbinleri gibi stratejik bileşenleri çalması için gerekli lityum ve titanyum gibi mineraller. Tycoon böylece ABD Başkanı'nın da dış politika, savunma ve güvenlik konusunda ilerlemeyi planladığı Alman Şansölye Olaf Scholz'a göre ideolojik değil, “bencil” yöntemi doğrular.

'Lider' müzakerecisi bu nedenle Meksika'dan Çin'e, Kanada'dan kesinlikle Rusya'ya da davranıyor. Ve Ukrayna ile, başka bir dikkatli müzakerecinin onu beklediği: Volodymyr Zelenskybir satıcının kisvesi, Kiev öngördüğü gibi, devam eden yeni karşı tarafı almak için önceki yönetim ile yapılan anlaşmaların imzasını erteledi..

Pazartesi akşamı Beyaz Saray'a Amerikan cumhurbaşkanı, “Ukrayna ile Kiev'in nadir ve daha fazla toprakları sayesinde onlara verdiğimizi güvence altına alabileceği bir anlaşma yapmak istiyoruz.” Dedi. İcra Emirlerinin İmzası Vesilesiyle, ABD'nin tüm dünyadaki gelişimine yardım askıya alınmasından sonra, Ukrayna da dahil olmak üzere, müttefikin savaş gazileri için de destek için ve dizlerine getirilen enerji ağı için katkısına bağlıdır. Rus baskınları.

USAID programlarının askıya alınması askeri yardıma yatırım yapmıyor, Ukrayna Cumhurbaşkanı Zelensky'yi doğruladı. Ancak Trump, ABD için çok ağır olan Ukrayna savaş çabalarını delmeye devam etme konusundaki isteksizliğini asla gizlemedi.. O kadar ki, ilk başta, Beyaz Saray'a geldikten sonra, önceki yönetim tarafından zaten onaylanmış paketlere dahil edilen silah transferlerini geçici olarak engellemişti, ancak geçen hafta sonu akışı bir kenara bıraktıktan sonra – tıpkı Meksika ve Kanada'nın görevleriyle, Meduza tarafından bildirilen bir lansmanda Reuters tarafından belirtilen iki farklı bilgili kaynağı açıklayanlara göre, Kiev'deki herhangi bir türden yardımı askıya alma planı olan editörün notu ile yaptı.

Ancak Trump kas kesme stratejisinin uygulanmasından önce bile, Kasım seçimlerinden önceki toplantılarında, Ukrayna'nın sayabileceği kralı için nadir toprakları öneren kurnaz Zelensky olduÜlkeyi savunmanın ABD'nin ekonomik çıkarları içindedir.

Zelensky, madencilik kaynaklarının sömürülmesi ve yeni başkanla sıfırdan başlamak için önceki yönetim ile çıkarılan minerallerin tedavisi için işbirliği anlaşmaları imzalamaktan bile kaçınmıştı. Kiev sadece Amerika Birleşik Devletleri'nden minerallerin Rus ellerinde kalmamasını istemesini isteyin.

Sadece geçen Aralık – New York Times'ı yazıyor – Ukrayna hükümetinin bir delegasyonu, Washington'daki ABD girişimcileriyle, kritik minerallerin üretim lisanslarının satın alınması ile doğrudan veya lisans lisanslarıyla ortaklıklar yoluyla olası anlaşmaları sunarak karşılaşmıştı. . VE Kiev Times tarafından bahsedilen Ukrayna kaynakları, Müttefiklerle nadir topraklardaki anlaşmaların, Zelensky tarafından savaşı sona erdirmek için geliştirilen 'Zafer Planı'nın bir parçası olduğunu belirtiyor.

Ukrayna'da, dünyanın en büyük üreticisinin şu anda Çin olduğu, küresel üretimin yüzde 70'i ile tesadüfen, tesadüfen, hala geliştirilecek bir bölge olan farklı nadir toprakların depozitleri var – Ukrayna yetkilileri tarafından yeniden başlatılan tahminlere göre milyarlarca dolar, çoğu durumda Rusya tarafından işgal edilen ülkenin bölgelerinde bulunduğu madenlere erişmenin zorluğu göz önüne alındığında, belki de çok iyimser Şimdiye kadar 12 bin milyar dolar Ukrayna enerji varlığı, Washington Post'u yazıyor) veya Moskova kuvvetlerinin ülkenin ana lityum madenlerinden biri olarak, Donetsk tarafından bölgenin önünden yaklaşık kırk kilometre ilerlediği bölgelerde. Trump'ı Kiev'in güçlerini mayınların kontrolünü sürdürmeyi ve devam ettirmeyi mümkün kılmak için ikna etme teşviki.

Bu arada Zelensky, Ukrayna nadir topraklarında “Amerikan şirketlerinden yatırımlar” almaya hazır olduğunu söyledi: Ukrayna nadir topraklarının sömürülmesinin kralı ile zaten görüştüğünü açıklayarak, “Amerikan şirketlerinin bu sektörü burada geliştirmelerini istiyorum” dedi. Müzakere şimdi açık.

Ayrıca oku