Mafya, Santoro Mattarella’ya şöyle yazıyor: “Güvenliğim risk altında”

Tepekoylu19

Global Mod
Global Mod
Michele Santoro, Caltanissetta savcılığının soruşturmasıyla ilgili olarak Sergio Mattarella’ya yazıyor Ağırlaştırılmış iftira ile suçlanan adalet işbirlikçisi Maurizio Avola hakkında. “Sayın Cumhurbaşkanı, umarım bu mektubumu yersiz bulmazsınız; sadece şahsıma ve benimle temasta olan diğerlerine değil, aynı zamanda Anayasa gibi temel anayasal ilkelere de verilen ciddi bir yarayı kınamak için size hitap etmek zorundayım. her yurttaşın düşünce, hareket ve savunma özgürlüğü.Bu, denetim kurumlarının, başlıca bilgi kaynaklarının, Basın Federasyonu’nun ve Gazeteciler Cemiyeti’nin genel kayıtsızlığında ortaya çıkar ve sonuç olarak, kamuoyunun görüşü”. .

muhabir yapar işbirlikçi Maurizio Avola’nın ifadelerine yönelik soruşturmaya atıf, daha sonra Santoro’nun “Nient’altro che la Truth” kitabına dahil edildi. Avola’nın yargıç Paolo Borsellino ve eskort ajanları Agostino Catalano, Emanuela Loi, Vincenzo Li Muli, Walter Eddie Cosina ve Claudio Traina’nın katledilmesiyle ilgili hikayeleri, hem belgesel hem de tarihsel nitelikteki soruşturma soruşturmalarından herhangi bir nesnel onay bulamadı.

“9 Temmuz’da ‘La Sicilia’ gazetesinden, Caltanissetta Cumhuriyet Savcıları tarafından, Nitto Santapaola’nın başındaki yardımcısı Aldo Ercolano’nun adalet işbirlikçisi Maurizio Avola aleyhine dava açılması talebini sunduğu haberini öğrenmek zorunda kaldım. Santoro, Katanya’dan Cosa Nostra’ya ait klanın ve aynı klan düzeyindeki diğer mafya üyelerinin 1992’deki Capaci katliamları için ve d’Amelio aracılığıyla katliam suçundan kayıtlı olduğunu yazıyor. Avola, Guido Ruotolo ile birlikte yazdığım, adalet işbirlikçisinin hayatını anlattığı ve ilk kez komando bileşimini ve saldırıyı gerçekleştirmenin kesin yöntemlerini anlattığı ‘Nient’altro che la Verità’ kitabının kahramanı Avola. Catania gazetesine göre, savcılar katliamın yayınlanmayan anlatımını güvenilir deliller olmadan değerlendirmekle kalmayıp, yalan olduğuna dair tartışılmaz kanıtlar elde ettiler. Bu nedenle, Savcılık, Avola’nın kötü niyetinin ortaya çıktığını düşünerek, Santapaola grubunun mafyalarına karşı iftira suçunu varsaymıştır”.

“İşten çıkarılma talebiyle ilgili haberler o sırada gizlilik içindeydi ve ilgili taraflar ve her şeyden önce Maurizio Avola’nın savunucusu olmadan dağıtıldı, resmi tebligat aldı -” diye devam ediyor gazeteci. , Mayıs 2021’de bizzat Cumhuriyet Savcılığı, soruşturmalar devam ederken, tamamen gayri resmi bir şekilde ve kesinlikle kanunlaştırılmış ilkelere uygun olmayan bir şekilde, adalet işbirlikçisinin de katıldığı bir yanlış yönlendirmeyi varsayacak kadar ileri giden bir açıklama yayınlamıştı. gazetecilerin ve savunma avukatının suç ortaklığıyla. Gerçek şu ki, müebbet hapis cezasına çarptırılan Aldo Ercolano gibi birinci dereceden bir patron, Cumhuriyet Savcılığının değerlendirmelerini kullanarak beni ve Maurizio Avola’yı iftiradan şikayet etmeyi iyi düşündü. savcıların inanılmaz bir şekilde savunucusu avukat Ugo Colonna’ya kadar uzattığı bir anlaşmazlık”.

“Sadece geçerken, hiçbir zaman eskort veya koruyucu hizmet almamış veya talep etmemiş olduğumu hatırlıyorum. Benim adım, katliamların arifesinde, Borsellino ve Falcone’un da dahil olduğu Cosa Nostra tarafından ölüm cezasına çarptırılanlar listesindeydi.. Ancak bu, bu ‘mafya karşıtı standart taşıyıcılar’ açısından herhangi bir ihtiyatlılığa yol açmadı. Ayrıca dosyalama talebiyle, devam eden soruşturmalara katkı haberleri ve Maurizio Avola’nın yakın tarihli görüntüleri tarafların erişimine açık olan adli dosyaya gelişigüzel dahil edildi ve ayrıca şu anda çalıştığı ve yaşadığı yer ve şehir hakkında ayrıntılı bilgi herhangi bir olmadan. koruma – Michele Santoro şikayet ediyor – Size yazmaya karar vermemin ilk nedeni, güvenliğimizin tehlikeye girmiş olması. Her birimize, aile üyelerimize ve özellikle Santapaola-Ercolano ‘ailesinin’ parçalanmasında çok önemli olduğu kanıtlanmış bir adalet işbirlikçisine bir şey olursa, herkes bundan kimin sorumlu olduğunu ve neyin sorumlu olduğunu bilmelidir. Bunun olmasını önlemek için harekete geçen kurumlar”.