Kuzu Etli Şevketi Bostan (Dikenli Bitki) Tanımı İçin Gereçler
Not EkleTanımı Yazdır
Not 2; etsiz de bu türlü pişirip zeytinyağlı yemek olarak tüketebilirsiniz.
Not 3 ;salata da yapabilirsiniz otlarımızı yalnızca haşlayıp suyunu süzüyoruz yağ limon sarımsak sosu yapıp karıştırıp servis edebilirsiniz.
Kuzu Etli Şevketi Bostan (Dikenli Bitki) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
- 250 gram şevketibostan bitkisi
- 250 gram kuşbaşı doğranmış kuzu eti
- 1 adet orta uzunluk kuru soğan
- Yarım çay bardağı zeytinyağı
- 2 yemek kaşığı un
- 1 limon suyu
- Yeteri kadar tuz
Not EkleTanımı Yazdır
- Tencereye birkaç kaşık yağ koyup kızınca etleri mühürleyip üzerine çıkacak kadar su ek edip ağzını kapatıyoruz .
- 30 dakika civarında pişiriyoruz.
- Denetim ediyoruz pişmişse altını kapatıyoruz pişmediyse biraz daha müddet verebiliriz düdüklü tencerede epey daha kısa vakitte pişirebiliriz.
- Etlerimiz pişerken içine bir yemek kaşığı un ve limon sıktığımız bir su hazırlıyoruz.
- Şevketi bostanlarımızı temizlenmiş olarak alıyoruz.
- Öncelikle güzelce yıkıyoruz .
- 15 dakika sirkeli suda bekletiyoruz .
- çabucak sonrasında yine yıkıyoruz .
- Limonla beyaz olan kök kısımlarını ovuyoruz ve limonlu suya bırakıyoruz.
- Tencerenin tabanını kaplayacak kadar zeytinyağı koyuyoruz .
- Soğanımızı yemeklik doğruyoruz ve içine atıyoruz birkaç çeşit kavuruyoruz .
- çabucak sonrasında 2 yemek kaşığı unu koyup bir iki tıp kokusu gidene kadar kavuruyoruz.
- Kuşbaşı formunda doğradığımız şevketi bostanın kök kısımlarını tenceremize alıp üzerine çıkacak kadar soğuk su ek ediyoruz .
- Suyu azar azar güzelce karıştırarak ek ediyoruz ki topaklanma olmasın yarım limonun suyunu da ek ediyoruz .
- 20 dakika civarı kaynamaya başladıktan daha sonra kısık ateşte pişiriyoruz .
- Çatalla denetim ediyoruz rahatça batması gerekiyor .
- sonrasındasında yeşil kısımlarını, kalan zeytinyağını ve tuzunu ek edip 10 dakika da bu türlü pişiriyoruz.
- Yeşil kısımlarının körpe olanlarını kullanıyoruz büyük yapraklar dikenlidir onları kullanmıyoruz sıcak olarak servis ediyoruz.
- Ekşisini kendinize nazaran ayarlayabilirsiniz dilek ederseniz pul biber de servise alındı kullanabilirsiniz afiyetler olsun
Not 2; etsiz de bu türlü pişirip zeytinyağlı yemek olarak tüketebilirsiniz.
Not 3 ;salata da yapabilirsiniz otlarımızı yalnızca haşlayıp suyunu süzüyoruz yağ limon sarımsak sosu yapıp karıştırıp servis edebilirsiniz.
Kuzu Etli Şevketi Bostan (Dikenli Bitki) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı