Kuru Patlıcan Yoğurtlaması

Bilgin

Global Mod
Global Mod
Kuru Patlıcan Yoğurtlaması Tanımı İçin Gereçler

  • 1 büyük çorba kasesi yemeklik kuru patlıcan
  • Sıcak su
  • 1 orta uzunluk kuru soğan
  • Tuz
  • Tozbiber
Üzerine;

  • Yoğurt
  • 1 çay kaşığı tozbiber
  • 1 tatlı kaşığı sıvı yağ
Kuru Patlıcan Yoğurtlaması Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTanımı Yazdır

  1. Kuru patlıcanlarımızı süzgüde yıkayıp, yayvan tencereye koyup ve üzerine geçecek biçimde sıcak su koyup kaynatıyoruz.
  2. Patlıcanın acısını yani mor suyunu çıkartıyoruz ve bu suyu döküp, patlıcanları bir çeşit soğuk suyla durulayıp yine sıcak suyla kaynatıyoruz. Bu süreci 3 sefer yinelayalım. Son sıcak suyla koyduğumuzda içine tuz da koyalım ki tadı yavan olmasın.
  3. Patlıcanlar pişince suyunu süzelim. Başka taraftan tencereye sıvı yağ koyalım ve içine soğanı ortadan ikiye kesip dilim halinde doğrayalım ve onları kavuralım.
  4. Rengi değişen soğanın üzerine tozbiber ve tuz koyup karıştıralım ve haşladığımız patlıcanları koyup, 5-10 dakika kavuralım.
  5. Bu ortada bizde yoğurdumuzu ezelim hazır edelim. Fincanın içine toz biber ve sıvı yağ koyup karıştıralım ve yemeyin pişmesini bekleyelim.
  6. Kavrulan patlıcanların tadına bakalım ve pişmesi yeterliyse ocağı kapatalım ve yemeği tabağa alalım.
  7. Yemeğin sıcaklığı çıkınca üzerine yogurdu dönelim ve onun da üzerine hazırladığımız yağı dökelim servis edelim. Afiyet olsun
    🙂
Kuru Patlıcan Yoğurtlaması Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Üst