Kuru Patlıcan Yoğurtlaması Tanımı İçin Gereçler
Not EkleTanımı Yazdır
- 1 büyük çorba kasesi yemeklik kuru patlıcan
- Sıcak su
- 1 orta uzunluk kuru soğan
- Tuz
- Tozbiber
- Yoğurt
- 1 çay kaşığı tozbiber
- 1 tatlı kaşığı sıvı yağ
Not EkleTanımı Yazdır
- Kuru patlıcanlarımızı süzgüde yıkayıp, yayvan tencereye koyup ve üzerine geçecek biçimde sıcak su koyup kaynatıyoruz.
- Patlıcanın acısını yani mor suyunu çıkartıyoruz ve bu suyu döküp, patlıcanları bir çeşit soğuk suyla durulayıp yine sıcak suyla kaynatıyoruz. Bu süreci 3 sefer yinelayalım. Son sıcak suyla koyduğumuzda içine tuz da koyalım ki tadı yavan olmasın.
- Patlıcanlar pişince suyunu süzelim. Başka taraftan tencereye sıvı yağ koyalım ve içine soğanı ortadan ikiye kesip dilim halinde doğrayalım ve onları kavuralım.
- Rengi değişen soğanın üzerine tozbiber ve tuz koyup karıştıralım ve haşladığımız patlıcanları koyup, 5-10 dakika kavuralım.
- Bu ortada bizde yoğurdumuzu ezelim hazır edelim. Fincanın içine toz biber ve sıvı yağ koyup karıştıralım ve yemeyin pişmesini bekleyelim.
- Kavrulan patlıcanların tadına bakalım ve pişmesi yeterliyse ocağı kapatalım ve yemeği tabağa alalım.
- Yemeğin sıcaklığı çıkınca üzerine yogurdu dönelim ve onun da üzerine hazırladığımız yağı dökelim servis edelim. Afiyet olsun