Kuru Dolma Tanımı İçin Materyaller
Kuru Dolma Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
Kuru Dolma Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
- Kâfi ölçüde patlıcan kurusu
- 250 gram kıyma
- 2 şu bardağı pirinç (Baldo)
- 2 adet orta uzunluk kuru soğan (Minik minik doğradım)
- 2 yemek kaşığı tepeleme domates salçası
- 2 yemek kaşığı tepeleme biber salçası (Ben acı biber salçası kullandım)siz acıyı sevme oranınıza nazaran biber salçasını ayarlayın)
- Yarım demet maydanoz
- 1 şu bardağı sıvı yağ (Zeytinyağ kullandım)
- ️1 tatlı kaşığı karabiber
- ️1 tatlı kaşığı pulbiber
- ️1.5 tatlı kaşığı tuz
- ️1 tatlı kaşığı kırmızı tozbiber
- ️Yarım tatlı kaşığı isot
- Pişirme suyunada 1 çay kaşığı sumak ek ettim
Kuru Dolma Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
- Bir tencerede şu kaynatılır kaynamış suyun içine patlıcanlar atılır. 3 yada 4 dakika sonunda patlıcanlar sudan çıkartılıp süzgeçte bekletilir.
- İç harcı için yıkanmış pirinç, kıyma, yarım demet maydanoz,2 kuru soğan, karabiber, pul biber, kırmızı toz biber, tuz, isot, domates, salçası, biber salçası. Hepsi bir kapta düzgünce karıştırılıp patlıcanların içleri doldurulur.
- İçleri doldurulmuş dolmaları tencereye dizerek ateşe alın. Tencere ateşe alınıp tencereye kaynamış su ek edin (Bu suya 1 çay kaşığı sumak ekledim)
- Tencerenin kapağını kapatın ve pişirmeye bırakın. Üzerine dolma taşı kapatın. Şayet yoksa bir tabakta kapatabilirsiniz.
Kuru Dolma Tanımı Fotoğraflı Yapılışı