Kıtır Karnıbahar (Kızartma) Tanımı İçin Gereçler
Not EkleTanımı Yazdır
- Yarım kilo karnabahar
- Yarım su bardağı galeta unu
- 2 yemek kaşığı un
- 2 yumurta
- Göz sonucu tuz
- Yarım çay bardağı sıvı yağ
Not EkleTanımı Yazdır
- Öncelikle karnabaharları istenilen büyüklükte doğrayalım. Ve haşlayalım, haşlanan karnabaharları suyu yeterlice süzüldükten daha sonra evvel una daha sonra çırpılmış yumurtaya ondan sonrasında galeta ununa bulayalım.
- Kızgın yağda güzelce kızartalım ve sıcak servis edelim.
- Yanına sos olarak bir kase yoğurda göz sonucu tuz 2 diş rendelenmiş sarımsaklı sos yapabilirsiniz, deneyecek olanlara afiyet olsun.