Karnabahar Köftesi Tanımı İçin Materyaller
Not EkleTanımı Yazdır
- 1 tane orta uzunluk karnabahar
- 1 tane orta uzunluk soğan
- 1 su bardağı un
- 1 su bardağına yakın galeta unu
- 1 adet yumurta
- 1 tutam maydanoz
- Tuz
- Karabiber
- Kimyon
- Kırmızı toz biber yada sevdiğiniz her türlü baharat olabilir
- Sıvı yağ
Not EkleTanımı Yazdır
- Öncelikle karnabahar küçük modüllere ayrılıp, yıkadıktan daha sonra bir tencerede haşlanır.
- Haşlanan karnabahar süzülür, bir çatalla yahut bir ezici ile ben küçük doğrayıcı ile çektim ezilir.
- Soğan rendelenir ve suyu sıkılıp ezilen karnabahara ek edilir.
- çabucak sonrasında yumurta, un ve baharatlar ve maydanoz ek edilir ve karıştırılır.
- Hazırlanan harç 20 dakika buzdolabında dinlendirilir.
- çabucak sonrasında biçim verilip, kızgın yağda kızartılır. Servise hazır afiyet olsun ????????.