Kanlıca Mantarı (Fırında) Tanımı İçin Gereçler
Not EkleTanımı Yazdır
Bu mantar öbür mantarlara göre hayli lezzetli. her insanın denemesini tavsiye ederim. ????şu an tam mevsimi.
- Yarım kilo kanlıca mantarı (merki, çıntar)
- Tuz
- Un
- Zeytinyağ
Not EkleTanımı Yazdır
Bu mantar öbür mantarlara göre hayli lezzetli. her insanın denemesini tavsiye ederim. ????şu an tam mevsimi.
- Mantarları güzelce yıkayalım, büyük modülleri küçültelim.
- Bir tabağa unu ve tuzu ekleyip karıştıralım.
- Mantarları una bulayalım.
- Sap kısımları üst bakacak biçimde yağlı kağıt serili tepsiye dizelim.
- Üzerlerine azar azar zeytinyağı gezdirelim.
- Evvelden ısıtılmış 180°lik fırında 30 dakika kadar pişirelim. Afiyet olsun.