Kabak Kavurması Tanımı İçin Materyaller
Not EkleTanımı Yazdır
- 4-5 adet kabak
- 2 adet kuru soğan
- 2 diș sarımsak
- 1 yemek kaşığı salça
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 çay bardağı su
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 çay kaşığı kekik
- 1 çay kaşığı kırmızı toz biber
- 1 tatlı kaşığı tuz
Not EkleTanımı Yazdır
- Kabakların baș kısımlarını keselim sonrasındasında yıkayıp ortadan ikiye bölüp ince dilimler halinde keselim.
- Tavaya kuru soğanları ve iki diș sarımsakları ekleyip sıvı yağda yavaşça kavuralım.
- Bir yemek kaşığı salçayı ekleyip kokusu çıkana kadar kavuralım.
- Üzerine kabakları baharatlarını bir çay bardağı suyu ekleyip orta ateşte kabaklar yumușayana kadar pişirelim.