Ispanak Graten Tanımı İçin Gereçler
Not EkleTanımı Yazdır
Ispanak Graten Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
- 1 kg ıspanak
- 1 küçük mısır konservesi
- 1 adet kuru soğan
- 4 yemek kaşığı zeytinyağı
- Tuz, karabiber
- 300 gram kıyma
- 1 çorba kaşığı tereyağı
- 2 yemek kaşığı zeytinyağı
- 2 yemek kaşığı un
- 2 su bardağı süt
- 1 adet yumurta sarısı
- 1 çay bardağı kaşar rendesi
- Tuz, karabiber
Not EkleTanımı Yazdır
- Ispanakları yıkayıp doğrayalım.
- Zeytinyağında küp küp doğranmış soğanı kavuralım.
- Kıymamızı da ekleyip kavuralım.
- Ispanakları katıp 5 dk kadar birlikte kavuralım.
- Ispanaklar ezilince tuz, karabiber ve konserve mısırı süzüp ekleyelim ve karıştıralım. Bir fırın kabına alalım.
- Beşamel sos için zeytinyağı ve tereyağını eritip unu ekleyip 2 dk kavuralım.
- Süt, yumurta sarısı,tuz ve karabiberi ekleyip karıştırarak pişirelim.
- Ispanakların üzerine beşamel sosu koyalım.
- Üzerine kaşar peyniri rendesi serpelim.
- Evvelce ısıtılmış 200 derece fırında üzeri kızarana kadar pişirelim.
Ispanak Graten Tanımı Fotoğraflı Yapılışı