“Inter hak etti, Milan hayal kırıklığına uğradı”

Tepekoylu19

Global Mod
Global Mod
“Oyuncu isteğinden bahsetmek doğru değil, Inter bunu hak etti ama oyuncu isteğinden bahsetmek bana doğru gelmiyor.” Milan Teknik Direktörü Stefano Pioli, Şampiyonlar Ligi’nde Inter-Milan maçı sonrası Sky’a açıklamalarda bulundu. Nerazzurri hem Euroderby’leri kazandı hem de finale yükseldi. “Ne eksikti? İlk maçın ilk 15 dakikasında eksiklerimiz vardı ve bu da bu akşamki maçı da etkiledi. 2-3 gol şansı yarattığımız iyi bir ilk yarı geçirdik, maçın momentumunu değiştirebilirdik diye düşünüyorum. . Buraya büyük bir başarı ile gelmemiz çok kötü, finale gitmeyi umuyorduk”.

“Dünyadaki en hayal kırıklığına uğramış koç ben miyim? Evet, kaçınılmaz olarak durum bu. Kimin kazandığı her zaman önemli olsa bile, kariyerimiz için finale kalmak istisnai bir şey olurdu. Başaramamak büyük bir hayal kırıklığı. Daha karmaşık düşündüğümüz sezon, bize çok şey öğreten bir sezon” diye ekledi Pioli.

Ancak yarı final olağanüstü bir başarı olmaya devam ediyor: “Yeterince objektif olunursa ve bu takımın ve Scudetto’yu kazanan en genç grup olan bu grubun yolunu görürse, olumsuz bir yoldan bahsetmek zordur. Çok önemli ve zorlu iki müsabakada rekabetçi olmaya çalıştık” dedi.

“Harika bir Şampiyonlar Ligi geçirdik. Yarı finalde ve bir derbide çıkıyoruz… hayal kırıklığına uğramak normal. Bu yıl bir eksikliğimiz vardı, ligde yakalayabileceğimiz hızı yakalayamadık – devam etti Rossoneri hoca – Pişmanlıklar şampiyonluk için, daha üç maç kalsa da maçın ardından iyi bitirmemiz lazım çünkü sezonu olumsuzluklarla bitiremeyiz diyerek oyuncularımın moralini yükseltmeye çalıştım. En azından benim açımdan, bu sezonun bu kadar karmaşık olmasının bize çok şey öğrettiğinden eminim ve takım temelimiz üzerinde çalışmak için mükemmel bir temel oluşturduğundan daha da emin bir şekilde yeniden başlayabileceğiz.”