'İnsan, pek insani değil', kadim felsefeyle yapay zekaya karşı kendini koruma kılavuzu

Tepekoylu19

Global Mod
Global Mod
Geçmişe bakmak, antik felsefekendilerini temsil ettikleri gelecekten korumak içinyapay zeka. Mauro Crippabilgi programları ve iletişim direktörü Medya setive Milano Vita-Salute San Raffaele Üniversitesi'nde Antik Felsefe Tarihi profesörü Giuseppe Girgenti, bizi bu tehlikeden kurtarmak için ortaklaşa bir 'hayatta kalma kılavuzu' yazdılar.yapay zeka. ' başlıklı kitapİnsan, pek insan değil' (Piemme Editori) bu akşam Milano'da Galleria Vittorio Emanuele'deki Rizzoli kitapçısında sunuldu.


Benyapay zeka Crippa, “Bu, diğerlerinden farklı bir teknoloji, çünkü aynı zamanda dünyayı algılama, düşünme ve insanlarla ilişki kurma biçimlerimizi de dönüştürüyor” diye açıklıyor ve özellikle “gazetecilik açısından risklerin dramatik” olduğunun altını çiziyor. Korku, “bize haber verenin insan mı yoksa cihaz mı olduğunu artık perspektif olarak ayırt edemeyeceğimiz”. Ancak tehlike çok daha büyük: İnsan zekası kendine has özelliklerini kaybedip yapay zekanın hizasına girecek, kitabın “teknik ikame” olarak tanımladığı şey gerçekleşecek.


“Bu mevcut bir risk, ne kadar yakın olduğunu bilmiyorum ama kesinlikle gerçek. OpenAI'nin kurucusu Sam Altman, icat ettiği makineden korktuğu için geceleri uyumadığını söylüyorsa, ne kadar korktuğumu hayal edin. Korkmak doğru çünkü risk var” diyor bilgi ve iletişim programları müdürü Medya seti.


O zaman kendinizi nasıl savunacaksınız? 'İnsan, küçük insan' kitabının iki yazarı bunu şu temellere dayanarak yapmayı öneriyor: Felsefe
antikYazar Giuseppe Girgenti, Sokrates'ten Aziz Augustine'e kadar, çünkü klasiklerde “insan kimliğinin, bireysel olarak anlaşılan benliğin ve aynı zamanda kolektif kimliğimizin temellerini buluyoruz” diye açıklıyor.


Kitap, çeşitli olasılıklara göre reddedilen, dolayısıyla okulda, sağlık hizmetlerinde, hem bireysel öz farkındalık ve kendini koruma hem de ruhtan ruha ben-sen ilişkisine ilişkin dokuz manevi alıştırmaya (ve bir ön hazırlık) bölünmüştür. , arkadaşlıkta, aşkta ve ebeveyn-çocuk ilişkisinde.yapay zeka gerçekten değerli bir şeyi değiştirme riski var”, diye vurguluyor okulun Tarih öğretmeniantik felsefe'nin satış performansı şaşırttı'İnsan, pek insan değil' kitapçılarda yayımlanmasından birkaç gün sonra: “Kitabın filozoflar ve yazarlar arasında çok başarılı olacağını düşünmüştüm ama bunun yerine bilim ve teknoloji ve bilişim sektörlerinde bir ilk oldu. Bu nedenle teknisyenler klasik felsefenin yeniden canlandırılmasıyla onu zaten bilenlerden daha fazla ilgileniyor gibi görünüyorlar.”
 
Üst