görevlerden askeri harcamalara

Tepekoylu19

Global Mod
Global Mod
Gümrük savaşı, Çin'le ticari ilişkiler ve bunun Avrupa'ya etkileri, askeri harcamalardaki artış ve sosyal harcamalardaki kesintiler, Putin'in Rusya'sıyla uzun süredir devam eden çatışmada Ukrayna'nın geleceği. Donald Trump'ın zaferi Beyaz Saray için Kamala Harris'e karşı verilen ateşli yarış, yalnızca Amerikan değil küresel ekonomik ve endüstriyel politikaların yönüne ilişkin bir dizi zorluğu, riski ve soruyu beraberinde getiriyor; bu da hükümetleri ve kurumları, ekonomistleri ve bilim adamlarını, ikinci çağın nasıl şekilleneceğini tahmin etmek 'Trump ekonomisi'.

Görevler, tarife savaşının hayaleti



Çin mallarına yüzde 60'a varan ve diğer tüm ithalatçı ülkeler için yüzde 10'dan yüzde 20'ye kadar gümrük vergisi artırılacağına dair ses getiren duyurulardan oluşan “agresif” bir seçim kampanyasından sonra, iş adamı artık “tehditleri” fiilen hayata geçirmek zorunda kalacak. – geçtiğimiz aylarda özellikle Pekin'de yaşanan isyanlar. Ama Amerikalı sanayicilerle uğraşmamız lazım:'''Görev bombası' patlarsa Trump sektörü kendisine karşı bulacak. Eninde sonunda gardını düşürmek zorunda kalacak'', Edoardo Reviglio, ekonomi profesörü ve Torino Uluslararası Üniversite Koleji başkanı, Cassa Depositi e Prestiti'nin eski baş ekonomisti ve şu anda Yale'de misafir profesör, AdnKronos'a açıklıyor. Reviglio, hâlâ küresel ve birbirine bağlı bir dünyada faaliyet gösteren ABD endüstrisinin, açıklanan artıştan büyük ölçüde zarar görebileceğini ve bu durumun yeniden kıyıyı “mümkün ancak kısmen mümkün kıldığını, çünkü agresif gümrük vergileri politikasının Amerikan endüstrisini zora sokacağını” belirtiyor Reviglio. -seçim kampanyasında öngörülen senaryonun yüzleşmesi veya en azından zayıflaması.


Trump yönetiminin korumacı hamlesi Avrupa'yı da etkileyecekaynı zamanda Politika Gözlemevi müdürü ve Roma'daki Luiss Guido Carli'de ekonomi profesörü olan Domenico Lombardi'yi de gözlemliyor. Aslında bu, bir yandan AB-ABD-Çin ticari 'üçgeninde' sürtüşmeye neden olacak, diğer yandan Birliği kendine 'geleceğiyle ilgili acil sorular sormaya, halihazırda devam eden entegrasyon süreçlerini hızlandırmaya' zorlayacak. ' hem reklamda hem de savunmada. ABD'deki korumacı politikalar artık iki partili olsa da, yeni seçilen başkan “tarifeleri proaktif bir şekilde kullanacak, onları müttefikler de dahil olmak üzere bir baskı aracı ve Washington'un dünyadaki jeopolitik projeksiyonuna destek sağlayacak bir araç olarak yeniden şekillendirecek” ve bu ''tartışmalara yol açacaktır''. ABD kapıyı kapatırsa Pekin yüzünü Avrupa'ya çevirecek ve dolayısıyla “kaçınılmaz bir gerilim unsuru” ortaya çıkacak: Amerika, stratejik özerkliğini sıkıştırmaya çalışarak, angajman kurallarına uyması için AB'ye baskı yapacak, Çin ise kısa devre yaratarak onu kendi çıkar alanına dahil etmeye çalışacak. Lombardi, bunun sonuçlarına AB'nin katlanacağı uyarısında bulunuyor. Ancak madalyonun bir de diğer yüzü var. Direktör, “Trump'la birlikte AB'de ilerleyen bazı dinamikler hızlanacak” ve Avrupa'yı, hem Amerikan ve Çin ticaret politikalarının gelişimi hem de savunma açısından nihayet kendisini “siyasi bir özne” olarak konumlandırmaya zorlayacak, çünkü ” NATO ülkelerinin kamu maliyesinde askeri harcamalara ayrılan alan büyüyecek” ve bu da “bölgesel sınırların etkili bir şekilde savunulması için daha fazla sinerji ve paylaşıma, koordinasyon mekanizmalarının uyumlaştırılması için daha fazla çabaya” ihtiyaç duyulmasına yol açacak.

Refah, Bidenekonomiye elveda



Zenginler için daha az vergi ve bütçe açığının artması, sosyal harcamalarda askeri harcamalar lehine önemli bir kesinti yapılması, kırk yılı aşkın bir süredir çalışmayı durduran Amerikan sosyal asansörünün 'kırık' kalmasına neden oluyor. Donald'ın Washington'a gelişi aynı zamanda 'Bidenekonomi'ye vedaAmerika Birleşik Devletleri'nin eski Başkanı Joe Biden'ın ülke içindeki sosyal çatlakları iyileştirmeyi amaçladığı yöntem. Ancak bu iş adamını seçenler kesinlikle bu politikaların alıcıları, yani ABD'nin 'göbeğine' vücut veren işçi sınıfıdır: ''Bunu anlamadılar. Trump'a oy vererek kendilerine karşı oy kullandılar, kendilerini ayaklarından vurdular'', yine Edoardo Reviglio'yu vurguluyor. Orta sınıfın zayıflığının, sağlık hizmetlerinden devlet üniversiteleri için ayrılan fonlara kadar kırk yıllık refah kesintilerini bir araya getiren ve “büyük ölçüde beyazlardan oluşan ABD toplumunun %70'inin zorlukla karşılaştığı” günümüze kadar uzanan eski kökleri var. çocuklarını üniversiteye göndererek onların daha yüksek bir sosyal sınıfa 'yükselmelerine' olanak tanıyor'' diye açıkladı. Bu çıkmazdan çıkmak için ''Yıllık 80-100 milyar dolarlık yapısal tedbirlere'' ihtiyaç duyulacak. Görev süresi boyunca Biden, okulları, üniversiteleri, sosyal güvenlik ağlarını ve ücret artışını destekleyen programlar içeren (daha sonra önemli ölçüde azaltılan) Altyapı Yatırımı ve İş Yasası ile “daha az bölünmüş bir toplum” elde etmeye çalışmıştı. İktisat profesörü, Senato ile Kongre arasında büyük lobilerin engellenmesiyle geçişin mümkün olduğunu hatırlattı. Ama artık ''Trump'la birlikte bu yapısal tedbirlerin devam edeceği kesin değil''. Gerçekten de, yeni başkanın önerdiği vergi indirimleriyle mali cephede bir dönüm noktası, “ekonomiyi zora sokma ve dolayısıyla harcama marjlarını azaltma riski taşıyan bir mali soruna” neden olabilir.

AB'nin 'üçüncü sınavı' Ukrayna



Son olarak Ukrayna dosyası, “AB için üçüncü sınav” Belçika'nın başkentinde bulunan bir düşünce kuruluşu olan Ceps'in yöneticisi Daniel Gros'un tanımladığı gibi, iş adamının ilk görevinden ve Rus işgalinden sonra, ancak kendisi Brüksel'in ihtiyaç duyulanı yapma becerisi konusunda şüpheci olduğunu söylüyor. “İlk sınav, Donald Trump'ın, AB'nin Jean-Claude Juncker ile oldukça iyi bir şekilde yürüttüğü ilk görev süresiydi. Genel olarak ciddi bir şey olmadı. Avrupa için ikinci sınav Rusya'nın Ukrayna'yı işgal etmesiydi. Bu durumda tepki, uzak geçmişin standartlarına göre çok güçlüydü, ancak durumun gelişimi açısından yetersizdi.” Şimdi “iki zorluk örtüşüyor: Vladimir Putin ve Donald Trump. Belki AB beklenenden daha iyi bir performans sergileyecek, ancak Gerekeni yaptığından şüpheliyim“. Gros için “doğal olarak” Kiev'in artık kendisini ABD askeri yardımından yoksun Moskova'yla müzakere etmek zorunda kalması, dolayısıyla Putin'in Rusya'sı karşısında zayıf bir konumda bulması riski var: Daha önce yazıldığı gibi dinamik tekrarlanabilir Bu da Bolşevik Rusya'nın Mart 1918'de Merkezi Güçlerle Brest-Litovsk Barışı'nı imzalamasına yol açtı. Sovyet ordusu bozguna uğramıştı: müzakere masasında Ruslar Almanya'dan gelen bir talebe her karşı çıktığında Almanlar saldırıyordu ve Moskova bunu başarabiliyordu. teslim olmaktan başka bir şey yok. Barış, Lenin ve Troçki tarafından önemli miktarda toprak kaybı pahasına sağlandı Martina Regis)
 
Üst