“Giulia'yı öldürdüm ama nedenini bilmiyorum”

Tepekoylu19

Global Mod
Global Mod
Görünüş gerçeklerden daha fazlasıdır. Yalanlar ve ihmallerle dolu bir sorgulamada, Alessandro Impagnatiello bir yıl önce yaşananları yeniden canlandırmak yerine imajını savunmakla daha çok ilgileniyor gibi görünüyor. ortağı Giulia Tramontano ve oğulları Thiago'yu bıçakladırahminde taşıdığı. 18 Ocak'taki ilk duruşmada spontane ifadelerde duyulması zor olan belirsiz ses, iyi kurgulanmış bir hikayeye yer bırakıyor ancak yaklaşık beş saat süren sorgulamada pek ikna edici değil. İskelede cinayeti ve cesedini sakladığını itiraf ediyor, ama her şeyden önce kendi cinayetini itiraf ediyor. İki paralel ilişkiyi sürdürmek için “yalanların kalesi” – bir yanda Giulia ve diğer yanda iş arkadaşı – “benim de boğulduğum” bir deniz.

Kendisinden buluşma talebinde bulunan iki kadın tarafından köşeye sıkıştırılan eski barmen geri adım atar ve gerçek korkusunu ortaya çıkarır. “İş dışında buluşmak istedim çünkü orası belli bir sorumluluğum olan bir ortamdı, özellikle imajıma ve meslektaşlarımın saygısına önem veriyordum. İş imajımı mahvederlerdiMeslektaşlarımın önünde beni aşağılanmış ve mahvolmuş halde görerek terfi olasılığını ortadan kaldıracaktım, buna karşı çıktım.” 27 Mayıs 2023'te yapılması planlanan üçlü toplantı, tamamı kadınların yüz yüze görüştüğü bir toplantıya dönüştü. ve Senago'ya, evine dönmeyi beklerken, Impagnatiello, birkaç dakika önce bile geri dönen, korunması gereken o görüntü olan yok edilmiş görüntüyü düşünüyor. Bıçağı 'hayatımın kadınına' sapladım.

Giulia, Senago'daki Via Novella'daki dairelerinin ön kapısından içeri girdiğinde saat akşam 7'dir. “Sinirli ya da kızgın değildi ama mesafeliydi. Konuştuk, çok kısa bir konuşmaydı, hararetli tonlar yoktu çünkü söylenecek çok az şey vardı, artık sahte gerçeklerin zamanı değildi. Napoli'ye dönecekti ve o çocuktan bir daha haber alamayacaktım.. 31 yaşındaki net bir tavırla bana bu çocuğu bir daha asla göremeyeceğimi söyleyip duruyordu. Sonra sözler daha da belirsiz hale geldi. “Giulia mutfakta kendisi için bir şeyler hazırlıyordu ki küçük bir inilti duydum, onu incitmişti. bazı domatesleri parmakla dilimliyorum. Ona yardıma ihtiyacı olup olmadığını sordum ama cevap vermedi. “Çekmeceden alçıları almak için odaya ulaşıyor, bu sırada adam bir mutfak bıçağı alıp arkasına konumlanıyor:”Boynuna vurdum, Giulia kendini savunmadı. Darbelerin sayısı hiçbir zaman bana ulaşmadı, sadece hücremde televizyonda bir rapor vardı Ona 37 darbe indirdiğimi öğrendim“.

Gerisi, Giulia Tramontano'nun cesedini önce küvette alkolle yakmaya çalışarak, sonra da ceset banyodayken yeniden alevlendirmeye çalışarak “onu küle çevirmeye” yönelik “anlamsız çılgınlık”. kiler ile garaj arasında gidip geldikten sonra nihayet arabaya yüklüyor. Ve Alessandro Impagnatiello tek başına işlediği bir suçla ilgili korkunç bir ayrıntıyı ortaya koyuyor: Onu çalılıklara bırakmadan önce. “Öğle yemeği için arabayla annemin evine gittim ve arabada Giulia'nın cesedi vardı”.

Kendini itiraf eden sanık, odadaki halının suçtan dolayı kaldırılmadığını, “sabah yıkanıp serildiğini” ve lekesiz bir şekilde kanepeye serildiğini söyleyerek kendisini ağırlaştırıcı kast durumuna karşı savunmaya çalışıyor. 27-28 Mayıs (2023) arasındaki o gece uyumadım, tüm daireyi temizledim”. Ancak kadın cinayetinin işlendiği gece, eski barmenin Giulia'nın telefonuna Giulia gibi davranarak gönüllü ayrılık hikayesiyle cevap vermesiyle soruşturmaları başka yöne çevirme girişimi de başlar. Diğer kadını Giulia'nın beklediği çocuğun kendi çocuğu olmadığına ikna etmek için yapılan önceki sahte DNA testine eklenen yalanlar.

Ve Impagnatiello, sahte isimle satın alınan kloroformdan, aylar önce yapılan araştırmadan sözlerle bahsederken hâlâ yalan söylüyor 'amonyak fetusu' ama her şeyden önce zehir üzerindesırt çantasında bulundu ve otopsinin ortaya çıkardığı gibi, bir süredir Giulia'ya ilaç veriyordu, öyle ki fetüste bile bunun izleri vardı. “Zehri Giulia'ya 4 Mayıs'tan sonra 2-3 gün arayla iki kez verdim. Zehri uyurken yarı açık ağzına koydum. Giulia'ya zarar vermek değil, kürtaj yaptırmasını sağlamak. En büyük korkum o bebeğin Giulia'yı kaybetmeme sebep olmasıydı, zehrin tek amacı bu bebeğin gelişini engellemekti.”

Alessandro neden Giulia'yı öldürdü? Soru odada yankılanıyor ama cevap hiçbir teselli vermiyor. “Bu, kendime milyarlarca kez sorduğum ve binlerce kez daha sormaya devam edeceğim bir soru. asla cevaplanamayacak bir sorudur. Bu şiddetin, bu saldırganlığın hiçbir zaman bir nedeni olmayacak” diye açıklıyor, kurbanın annesi Loredana Femiano ise 29 yaşındaki kadının fotoğrafına bakarak duruşmayı takip etmeye devam ediyor. Hamilelik “çelişkili duyguların tahterevallisi”: bir yanda aile kurma arzusu, diğer yanda Giulia'nın ondan daha fazla orada olmasını istemesi ve kariyerini riske atması korkusu.

“Görünüşünü seven” cesur adam, partnerinin hamileliğinin sonlandırılmasına karşı çıkıyor çünkü “Giulia'ya, onun ailesine ve kendi ailesine karşı kürtajın sorumluluğunu üstlenemezdim”. “Başkalarının gözünde mükemmel olmak” isteyen 31 yaşındaki adam Aylarca paralel iki ilişki yaşamayı başaran kişi, çifte yaşamının meslekte yaratabileceği “aşağılanma” nedeniyle sonunda çöker.

Bir yanda bebek partisini kutlayan ve Thiago'nun bebek arabasının rengini seçen barmen, diğer yanda “herkesin arzu nesnesi ama beni seçen: Büyülenmiş hissettim” meslektaşının ilgisinden gurur duyan adam. Cinayetten sonra bile uzun süre yalan söyleyebilen iki yüzlü bir yüz. “Bir yanım Giulia'nın nerede olduğunu biliyordu ama diğer yanım onu arıyordu, bu gerçeğe inanmıyordum. Birkaç ay boyunca dürüst olmadım, sadece başkalarına karşı değil kendime karşı da fanteziler kurdum.” Bu duruşmada bile bazen kurgu gibi görünen bir hikaye.

Ayrıca okuyun