Fırında Kıymalı Karnabahar Kebap (Baharatlı)

Bilgin

Global Mod
Global Mod
Fırında Kıymalı Karnabahar Kebap (Baharatlı) Tanımı İçin Gereçler

  • 1 tane küçük karnabahar
  • 1,5 çay bardağı su
Üstü:

  • 150-200 gram kıyma
  • 1 orta uzunluk soğan
  • 1 yemek kaşığı salça
  • Bir tutam maydonoz
  • 6 yemek kaşığı yoğurt
  • 1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı kekik
  • Yarım çay bardağından biraz az zeytinyağı
  • Tuz
Fırında Kıymalı Karnabahar Kebap (Baharatlı) Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTanımı Yazdır

  1. Karnabahar temizlendikten daha sonra küçük çiçeklere ayrılır. Tavaya biraz zeytinyağı alınarak sotelenir. Biraz da tuz ve baharatları eklenir.
  2. Yağlı kağıt serili fırın tepsisine karnabahar dökülür. Üzerine biraz daha yağ eklenir karıştırılır.
  3. Yağlı kağıt ıslatılır ve karnabaharın üzerine kapatılıp 180 derece fırında yumuşayana kadar pişirilir. (çatalla bakın) isterseniz yalnızca tavada su ekledikten daha sonra yumuşayana kadar pişirip fırına vermeden kullanabilirsiniz.
  4. Soğan küçük doğranır ve tavada sotelenir. Üzerine kıyma eklenir ve rengi değişene kadar kavrulur. Akabinde baharatları, maydonoz ve salça eklenip pişirilir.
  5. Farklı bir kapta yoğurt çırpılır. Karnabahar fırından çıkınca tabağa alınır. Üzerine yoğurt dökülür. En üstüne kıymalı harç eklenir ve servis edilir.
Afiyet olsun ????????

Fırında Kıymalı Karnabahar Kebap (Baharatlı) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Üst