Fırında Kıymalı Karnabahar Kebap (Baharatlı) Tanımı İçin Gereçler
Not EkleTanımı Yazdır
Fırında Kıymalı Karnabahar Kebap (Baharatlı) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
- 1 tane küçük karnabahar
- 1,5 çay bardağı su
- 150-200 gram kıyma
- 1 orta uzunluk soğan
- 1 yemek kaşığı salça
- Bir tutam maydonoz
- 6 yemek kaşığı yoğurt
- 1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 çay kaşığı kekik
- Yarım çay bardağından biraz az zeytinyağı
- Tuz
Not EkleTanımı Yazdır
- Karnabahar temizlendikten daha sonra küçük çiçeklere ayrılır. Tavaya biraz zeytinyağı alınarak sotelenir. Biraz da tuz ve baharatları eklenir.
- Yağlı kağıt serili fırın tepsisine karnabahar dökülür. Üzerine biraz daha yağ eklenir karıştırılır.
- Yağlı kağıt ıslatılır ve karnabaharın üzerine kapatılıp 180 derece fırında yumuşayana kadar pişirilir. (çatalla bakın) isterseniz yalnızca tavada su ekledikten daha sonra yumuşayana kadar pişirip fırına vermeden kullanabilirsiniz.
- Soğan küçük doğranır ve tavada sotelenir. Üzerine kıyma eklenir ve rengi değişene kadar kavrulur. Akabinde baharatları, maydonoz ve salça eklenip pişirilir.
- Farklı bir kapta yoğurt çırpılır. Karnabahar fırından çıkınca tabağa alınır. Üzerine yoğurt dökülür. En üstüne kıymalı harç eklenir ve servis edilir.
Fırında Kıymalı Karnabahar Kebap (Baharatlı) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı