Fırında Karnabahar Tanımı İçin Gereçler
Not EkleTanımı Yazdır
Kızartmak ile uğraşmayın. Özel sosuyla efsane bir karnabahar oluyor. Karnabahar sevmeyenler bile bunu yedikten daha sonra her daim yemek isteyecek.
- 1 adet orta uzunluk karnabahar
- 1,5 çay bardağı zeytinyağı
- 1 çay kaşığı zerdeçal
- 1 çay kaşığı tozbiber
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1,5 çay kaşığı tuz
Not EkleTanımı Yazdır
Kızartmak ile uğraşmayın. Özel sosuyla efsane bir karnabahar oluyor. Karnabahar sevmeyenler bile bunu yedikten daha sonra her daim yemek isteyecek.
- Evvel karnabahar i kesimlere ayırıp güzelce yıkayalım, suyu süzüldükten daha sonra orta uzunlukta dilimliyelim ve yağlı kağıt serilmiş tepsiye dizelim.
- Sosumuz için tüm materyalleri karıştırıp bir fırça sayesinde karnabaharların altına ve üstüne sürelim.
- daha sonra öncesinden ısıtılmış 180 derecelik fırında 30-35 dk pişirelim.
- Sıcak sıcak ister sade ister sarımsaklı yoğurt ile servis edebilirsiniz.