Etli Kuru Fasulye Tanımı İçin Malzemeler
Not EkleTarifi Yazdır
- 2 su bardağı kuru fasulye ( 400 gram )
- 300-500 gram ister dana ister kuzu kuşbaşı eti
- 2 soğan ( küp küp doğranmış)
- 4-5 acı kuru biber
- 2-3 yemek kaşığı zeytin yağı
- 2 yemek kaşığı tereyağı
- 2 dolu yemek kaşığı domates salçası
- 4,5-5 su bardağı kaynar su
- 1 yemek kaşığı tuz
Not EkleTarifi Yazdır
- Bir akşam evvelde kuru fasulyeleri ısladım kullanmadan evvel düzgünce durulayıp süzdüm.
- Kuşbaşı etleri geniş bir tencereye ( düdüklü tencere) alın suyunu çekinceye kadar pişirin, akabinde tereyağı ve zeytin yağını ekleyin etler yavaşça renk aldıktan daha sonra küp küp doğranmış soğanları ek edin birlikte kavurun.
- Salçasını ekleyin düzgünce karıştırdıktan daha sonra sürdüğünüz kuru fasulyeyi, kaynar suyu, tuzu ve kuru biberleri ekleyin, karıştırın ve kapağını kapatıp yumuşayıncaya kadar pişirin.
- Ben düdüklü tenceresinde pişirdim için kısa müddette servise hazırdı. Nefis bir pilav eşliğinde süper yakışan kuru fasulyemiz. Afiyet olsun????.