“Dramalarını, insanlığı ve Anayasa’nın dayattığını görmezden gelmeyin”

Tepekoylu19

Global Mod
Global Mod
“İtalya, dayanışma, yardımlaşma ve misafirperverlik gibi yüksek görevini yerine getirmede her zaman ön saflarda yer almıştır.kendi ülkelerinde demokratik hak ve hürriyetleri etkin bir şekilde kullanması engellenenler hakkında Anayasa hükümlerine göre”. Cumhurbaşkanı Sergio Mattarella Dünya Mülteciler Günü münasebetiyle.

Ayrıca oku

Devlet başkanı, “Bizi mültecilerin savunulmasında kahramanlar olarak gören sayısız zorluğun bilincinde olarak, İtalya’nın yoğun işbirliği bağları sürdürdüğü Birleşmiş Milletler Yüksek Komiserliği’ne teşekkür etmek istiyorum” diye devam ediyor.

“Ayrıca, büyük bir profesyonellik ve derin bir insani ruhla, mültecilerin acılarını hafifletmek ve temel hizmetlere erişimlerini garanti altına almak için her gün çalışan çeşitli Devlet İdarelerinin personeline ve tüm uluslararası koruma ve kabul operatörlerine teşekkür ediyorum.”

“Bugün Dünya Mülteciler Günü’nü kutlarken, bu insanlara ve özellikle kendilerini özellikle savunmasız koşullarda bulan mültecilere yardım etme girişimlerine, vazgeçilmez ve çok acil, uzun vadeli yapısal bir çözüm arayışının eşlik etmesi gerektiğini bir kez daha belirtmek yerinde olacaktır. dönem”, diyor Mattarella tekrar.

“Bu fenomenlerin acil durum yönetiminin Avrupa ve uluslararası eylemle kesin olarak üstesinden gelmek için, bu kadar çok sayıda muhtaç insanı ülkelerini terk etmeye iten temel nedenlere müdahale etmek esastır. Riskli yolculuklara alternatif fırsatları hak ediyorlar. Koşullar gereği, yasaklayıcı koşullarda bile taahhütte bulunurlar”, diye ekliyor devlet başkanı.

“Tüm kıtalarda yaklaşık 100 milyon erkek, kadın ve çocuk, zulüm, taciz ve şiddete karşı korunmak için evlerini terk etmek zorunda kalıyor. İnsanlık duygusu ve Cumhuriyet anayasasında yer alan en yüksek değerlere saygı, onların dramını göz ardı etmemeyi dayatıyor.” “, Mattarella’yı hatırlıyor.