CNN'in haberine göre “İsrail insani yardımı keyfi olarak engelliyor”

Tepekoylu19

Global Mod
Global Mod
İsrail yetkilileri Gazze'ye insani yardım gönderilmesini “keyfi ve çelişkili” kriterlerle engelliyor. Bu, yirmiden fazla insani yardım çalışanından gelen bilgiler sonrasında CNN tarafından belirtildi. İsrail'in yardım geçişinden sorumlu Filistin toprakları koordinasyon kurumu Cogat'ın reddettiği mallar arasında anestezi ve anestezi makineleri, oksijen tüpleri, vantilatörler, su arıtma sistemleri, sağlık kitleri, uyku tulumları, anti-tümör ilaçları ve hatta yer alıyor. yayıncının bildirdiğine göre tarihler.

Bir insani yardım yetkilisi, “Bu kasıtlı olarak şeffaf olmayan ve muğlak bir sistem” diyor, “Cogat'tan yeşil ışık alabilirsiniz, ancak daha sonra polis, maliye veya gümrük kamyonu geri çevirir”. Kaynaklara göre, Yarısı gıda olmak üzere 15 bin tonun üzerinde yardım malzemesi Gazze'ye giriş izni bekliyor. Cogat, CNN'in yorum taleplerine yanıt vermedi ancak yakın zamanda X'te “Gazze'ye girebilecek yardım miktarında herhangi bir sınırlama olmadığını” yineledi.

İsrail'in kontrolleri, askeri kullanıma da uygun olabilecek malların girişini engellemeyi amaçlıyor. Ancak ABD'deki Save The Children'ın başkanı Janti Soeripto, “basit olması gereken bir tedarik zincirinin bu kadar karmaşık hale geldiğini hiç görmediğini… insani yardımın önündeki engellerin seviyesinin emsalsiz olduğunu” söylüyor. Soeripto'ya göre, Uyku tulumları fermuarlı olduğu için reddedildi, hijyen kitleri tırnak makası olduğu için reddedildi. Başka bir kaynak ise uyku tulumlarının asker yeşili olduğu için reddedildiğini söyledi. Hurmalar genellikle denetimden geçse de, sevkiyat X-ışınlarıyla incelendiğinde tohumların şüpheli görülmesi üzerine sevkiyatı engellendi.