Çin’in nükleer denizaltısı battı: “55 ölü”

Tepekoylu19

Global Mod
Global Mod
Çin denizaltısı ve 55 kişilik mürettebatının akıbetiyle ilgili gizem. Batmaya ilişkin haberlere, şüphe ve endişelerin bir arada var olduğu analizler ve basın raporları da dahil olmak üzere Pekin’den gelen yalanlamalar eşlik ediyor.

EurAsian Times bunun nasıl olduğunu vurguluyor nükleer denizaltılar bir su altı kazası durumunda “savunmasız”dır Bu bir sızıntıya neden olur: Tarihte nükleer enerjiyle çalışan denizaltıların karıştığı kazalar farklı nitelikteki nedenlerle bağlantılıdır, ancak radyoaktif sızıntıyla tamamlanan nükleer reaktörlere bağlı olaylarda hiçbir eksiklik yoktur.

Nükleer denizaltı batarsa ne olur?


Yeni Delhi basını, Çin’in batma iddiası haberlerini reddettiğini iddia ediyor, ancak Hintli bir uzman, kaza gerçekten meydana gelmiş olsaydı, “su kirliliği de dahil olmak üzere ciddi sonuçlara” yol açabilecek “sızıntı” sorunu olabileceğinin altını çizdi EurAsian Times’da.

Ve reaktörlerdeki yapısal bir arıza “yüksek oranda radyoaktif fisyon ürünlerinin salınması“ve” çevredekilerin yaşamları için önemli bir risk” ve “insanların kamu güvenliği için daha geniş bir tehlike” oluşturuyor.

Daily Mail tarafından elde edilen bir İngiliz iç istihbarat raporuna göre, Çin denizaltısı 093-417’nin dahil olduğu olay, geçen 21 Ağustos’ta Sarı Deniz’de meydana gelmiş olacaktı. 55 kişinin ölümüne neden olacaktı. Denizaltı, ABD karşıtı işlev görecek şekilde tasarlanmış bir ‘çapa zinciri’ mekanizması olan Çin tuzağının kurbanı olacaktı. EurAsian Times’ın yeniden yapılandırdığı kazanın çözülmesi altı saat sürecekti, ancak gemideki oksijeni garanti eden sistem çalışmayacaktı ve bunun sonucunda mürettebat üyeleri hayatını kaybedecekti. Sun’a göre mürettebat “boğulma veya zehirlenme” nedeniyle hayatını kaybetti.

“Denizaltıdaki hasara ve gemideki can kaybına ek olarak, en endişe verici durum, reaktörün hasar görmesi olasılığıdır – bir Hint Deniz Kuvvetleri subayı EurAsian Times’a şunu doğruladı: Bu, radyoaktif madde kaybına yol açabilir. suları ve su altı ortamını kirletebilir”. Bir diğer tehlike ise “nükleer silah taşıyor olması” olabilir. Ve batık bir denizaltıyı kurtarmak “aynı nedenlerden dolayı tehlikeli olabilir.”

“Bir denizaltıcının işi son derece tehlikelidir ve üç temele dayanır: geminin güvenilirliği ve bakımı, personelin eğitimi ve belirsizlik çünkü bir denizcinin işi zordur ve denizin bazen dost olmadığını biliyoruz. ” Centro Studi Internazionali (Cesi) başkanı Andrea Margelletti, Adnkronos’a şunları söyledi.

“Tarihteki tüm büyük uluslar denizaltılarını kaybetti; bu Amerikalıların, Sovyetlerin ve Rusların ve birkaç yıl önce de Arjantinlilerin başına geldi.” Haberin güvenilirliği konusunda Margelletti şunları söylüyor: “Batılı ülkeler battığını söylüyorsa, muhtemelen bunun gerçekleştiğine dair akustik kanıtlara sahipler. Ve kendilerini dünyaya Amerika’nın alternatif gücü olarak sunan Çinlilerin belli bir utanç duyması da anlaşılabilir.” Margelletti, böyle bir kazayla bağlantılı çevresel riskler hipotezi konusunda şunun altını çiziyor: ” Şu anı hayal etmenin zor olduğunu düşünüyorum.”
 
Üst