Leonardo Bonucci, Roberto Mancini’nin milli takım teknik direktörü olarak istifa etmesiyle ilgili iddia edilen herhangi bir ‘sorumluluğu’ kategorik olarak reddediyor. Bazı söylentilere göre defans oyuncusu mavi kadroda bir role bağlanacak ve bu da Mancini’nin İtalya yedek kulübesinden çıkarılmasına katkı sağlayacaktı. Instagram’dan bir mesajla pozisyon alan Bonucci, karmaşık bir an yaşıyor: 36 yaşındaki Juventus’un teknik projesinde yer almıyor ve 2024 yılına kadar geçerli olan bir sözleşmesiyle, teknik direktörlüğünü yaptığı takımın kadrosunda yer alıyor. Massimiliano Allegri. Bonucci, sosyal medyadaki mesajında da siyah beyaz içindeki durumuna sibylline sözlerle atıfta bulunuyor.
“Birlikte geçirdiğimiz muhteşem yıllar ve futbol tarihimize kazınan zaferler için Roberto Mancini’ye teşekkür ederim. Bugüne kadar benimle alakası olmayan ve hiçbir dayanağı olmayan dinamiklerin içinde olmaktan bıktım. Bonucci, uzaktan bile önerilmemiş rolleri üstlenme fikrinden ne kadar uzak olduğunun altını çizmek istiyorum” diye yazıyor. “Bir Juventus oyuncusu olarak ve sözleşmeme dakiklik ve adaletle saygı göstererek, maviyi sahada gurur ve şükranla giyilecek bir gömleğin rengi olarak görüyorum”.
“Birlikte geçirdiğimiz muhteşem yıllar ve futbol tarihimize kazınan zaferler için Roberto Mancini’ye teşekkür ederim. Bugüne kadar benimle alakası olmayan ve hiçbir dayanağı olmayan dinamiklerin içinde olmaktan bıktım. Bonucci, uzaktan bile önerilmemiş rolleri üstlenme fikrinden ne kadar uzak olduğunun altını çizmek istiyorum” diye yazıyor. “Bir Juventus oyuncusu olarak ve sözleşmeme dakiklik ve adaletle saygı göstererek, maviyi sahada gurur ve şükranla giyilecek bir gömleğin rengi olarak görüyorum”.